Flag
Vanilje
Vaniljeprodukter

Hva bruker man hvilke vaniljeprodukter til? Oppdagelsen av vaniljeplanten har påvirket bakehandelen. Som en krydderdronning, brukes vaniljeplanten i mange oppskrifter for å forbedre retter og tilføre en delikat vaniljesmak. I tillegg til toppkvalitets vaniljestenger, er det nå andre vaniljeprodukter tilgjenglig. Dr. Oetker-serien strekker seg fra vaniljepasta til flytende Bourbon vaniljeekstrakt og fra vaniljesukker til vaniljepulver.

Vaniljestang

Hele vaniljestenger inneholder en glatt og mørk vaniljemasse. Dette er vaniljen for den som ønsker å velge noe naturlig. Dr. Oetker vaniljestenger er håndplukkede og perfekte for bruk i kaker, kjeks, desserter og kremer

Vaniljepasta

Vaniljepasta gir en intens vaniljesmak. Den glatte geléen er enkel å tilsette søte bakevarer, desserter og kremer.  Dr. Oetker Bourbon Vaniljepasta har svarte prikker som er karakteristiske for vanilje, og den er perfekt til oppskrifter med flytende konsistens som for eksempel klassisk vaniljeis.

Vaniljeekstrakt

Vaniljeekstrakt med sin intense smak er et av de mest populære vaniljeproduktene som brukes på kjøkkenet. Ulike produsenter tilbyr vaniljeekstrakt med og uten alkohol. 

For nyttig informasjon og smakfulle oppskrifter som inneholder vaniljeekstrakt, se Vaniljeekstrakt.

Vaniljesukker

Kombinerer man den sofistikerte smaken av vanilje med hvitt sukker eller melis, får man et klassisk vaniljesukker. Siden det har en løs konsistens, kan det brukes i både tørre og flytende oppskrifter. Det er vaniljesukker som gir pisket krem den klassiske søte vaniljesmaken.

 Bourbon vaniljesukker er annerledes enn vanilinsukker. Vi forklarer forskjellene mellom de to produktene.

 Lær mer om vaniljesukker her.