Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Bløtkake med bær

Dekorativ og flott festkake!

om 12 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bløtkake med bær

Sukkerbrød:

5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

6 dl fløte
2 pakker Dr. Oetker Cream Fix
5 ss sukker
200 g jordbær
3 dl jordbærsyltetøy
500 g bringebær , bjørnebær og blåbær til pynt på toppen av kaken

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i springform ca. 24 cm. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca. 30-40 min.

2

Fyll og dekor

Visp fløten lett, tilsett sukker og Cream Fix og visp videre til kremen er stiv. Del jordbærene i mindre biter. Del kakebunnen i 3 bunner. Smør på syltetøy på en av bunnene, dryss over jordbærbiter. Ha over 1/4 av den vispede kremen. Stryk ut kremen, og gjenta det hele med neste kakebunn. Ha til slutt et tynt lag med krem på utsiden av hele kaken. Fyll en sprøytepose med resten av kremen, og lag flott dekor rundt kanten og på toppen av kaken. Dekorer til slutt med bær.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.