Flag

Iskake med mandel og karamell

ca. 12 - 16 porsjoner
Middels
100 minutter
En drøm av en iskake, spesielt for dem som liker karamell.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Karamellsaus
350 gsukker
90 gsmør
5 dlfløte
0,25 tssalt
Kakebunn
1lys kakebunn , ca. 1 cm høy
Is
5eggeplommer
120 gsukker
2Dr. Oetker Vaniljestenger
6 dlfløte
2 pakkerDr. Oetker Hakkede Mandler (100g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestenger
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
1

Karamellsaus

Varm opp sukker i en tykkbunnet gryte ved middels varme, inntil det begynner å smelte. Sving gryten litt rundt til sukkeret har løst seg helt opp, og har fått en gylden farge. Tilsett en skje smør om gangen, og rør etter hver skje som tilsettes slik at smøret blandes godt med sukkeret.


Tilsett fløte litt etter litt under omrøring. Skru opp varmen noe, og la karamellsausen koke opp. Tilsett salt, og rør til sausen er helt jevn. Sett deretter sausen til side.

2

Skjær til kakebunnen slik at den passer til størrelsen på en springform (Ø 22 cm). Legg den i springformen, og hell over 5 spiseskjeer av den varme karamellsausen. Sett til avkjøling. La resten av karamellsausen avkjøles til romtemperatur.

3

Is

Visp eggeplommer, vaniljefrø og sukker sammen i en skål. Finhakk også vaniljestengene, og ha i blandingen. Visp fløten til krem, og vend inn i eggemassen. Hell isen over i kakeformen med kakebunnen, og sett i fryseren i minst 5 timer.


Rist mandlene gyldne i en stekepanne, og la dem avkjøles helt. Når iskaken er frossen, drysses mandlene over. Hell halvparten av den avkjølte karamellsausen over, og sett iskaken tilbake i fryseren i 2 timer.


Lun resten av karamellsausen, og server sammen med iskaken.