Finn ordene-kake

Lag et morsomt letekryssord på kaken med fargerike bokstaver

48 stykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Finn ordene-kake

Kakebunn:

200 g smør
2,5 dl sukker
2 egg
revet sitronskall av en sitron
4 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 klype salt

Glasur:

200 g philadelphiaost
1 ss sitronsaft
2 - 3 ss melis

Dekorasjon:

1 pose Dr. Oetker Sour Flakes
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

2

Kakebunn

Ha smøret i en bolle og smelt det noen sekunder i mikrobølgeovnen slik at det mykner. Det skal ikke bli helt smeltet. Tilsett sukker og bland med en gaffel til det er en jevn blanding. Tilsett eggene ett om gangen og bland til det igjen er jevnt.

Vask sitronen godt og finriv skallet. Rør det inn i eggeblandingen.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og rør det så inn i eggeblandingen.

Ha bakepapir på en stekeplate og fordel røren utover. Den skal ikke helt ut i kantene, men den må være så stor at man kan skjære ut en rektangel på 24 x 32 cm.

Stek kaken på litt under midterste rille i ca. 15 minutter. Kakebunnen skal være klissete, så pass på at den ikke stekes for lenge. La den bli avkjølt.

3

Oppdeling av kaken

Skjær ut en rektangel på 24 x 32 cm av kakebunnen. Del kaken opp i 48 biter, skjær først 6 lange strimler og del de i 8 biter.

4

Glasur og dekorasjon

Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle og rør til den er jevn. Fordel glasuren utover kaken og bruke en kniv til å skille bitene fra hverandre.

Strø på litt strøssel og legg ut ord med de fargerike bokstavene. Fyll opp resten av kakestykkene med tilfeldige bokstaver.

5

Sanasokkelon viimeistely

Ripottele vähän strösseleitä päälle kirpeiksi sattumiksi. Järjestele kirjaimet sanasokkeloon kuvan mallin mukaan.

6

Ei kun ratkomaan!

Mitkä sanat perheesi ja kaverisi löytävät sanasokkelosta?

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei