Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Florentiner

30-40 stk

om 30 - 40 stykker

Vanskelig 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Florentiner

Ingredienser:

50 g hakkede hasselnøtter
100 g Dr. Oetker Hakkede Mandler (2 pakker)
50 g syltet og hakket appelsinskall
50 g Dr. Oetker Røde Cocktailbær (1/2 pakke)
125 g smør eller margarin
2 dl sukker
0,5 dl fløte
2 dl hvetemel
100 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Rist mandler og hasselnøtter gyldenbrune i en stekepanne, og avkjøl på en tallerken. Hakk cocktailbærene i biter.

2

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sukker på svak varme under omrøring. Tilsett fløte og rør til sukkeret har løst seg helt opp.

3

Tilsett ristede mandler, hasselnøtter, cocktailbær, hakket appelsinskall og mel, og la det koke forsiktig under omrøring til en jevn masse.

4

Lag små topper med en teskje på en stekeplate med bakepapir, eller i små muffinsformer. Trykk dem litt flate. Stek på midterste rille i 8-10 min.

5

Når kakene er stekt, legg dem i fryseren i ca. 30 minutter. Ta dem deretter ut av fryseren, og la dem hvile i 5 minutter, eller til papirformene har blitt romstempererte. Ta dem deretter forsiktig ut av formene.

6

Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad på svak varme, og hell deretter over i en skål. Sett de avkjølte kakene på en gaffel, dypp dem i sjokoladen, stryk forsiktig av overflødig sjokolade og sett dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.