Florentiner

Konfekt med ristede nøtter, appelsin, cocktailbær og sjokolade.

ca. 30 - 40 stykker

Vanskelig 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Florentiner

Ingredienser:

50 g hakkede hasselnøtter
100 g Dr. Oetker Hakkede Mandler (2 pakker)
50 g syltet og hakket appelsinskall
50 g Dr. Oetker Røde Cocktailbær (1/2 pakke)
125 g smør eller margarin
2 dl sukker
0,5 dl fløte
2 dl hvetemel
100 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Rist mandler og hasselnøtter gyldenbrune i en stekepanne, og avkjøl på en tallerken. Hakk cocktailbærene i biter.

2

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sukker på svak varme under omrøring. Tilsett fløte og rør til sukkeret har løst seg helt opp.

3

Tilsett ristede mandler, hasselnøtter, cocktailbær, hakket appelsinskall og mel, og la det koke forsiktig under omrøring til en jevn masse.

4

Lag små topper med en teskje på en stekeplate med bakepapir, eller i små muffinsformer. Trykk dem litt flate. Stek på midterste rille i 8-10 min.

5

Når kakene er stekt, legg dem i fryseren i ca. 30 minutter. Ta dem deretter ut av fryseren, og la dem hvile i 5 minutter, eller til papirformene har blitt romstempererte. Ta dem deretter forsiktig ut av formene.

6

Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad på svak varme, og hell deretter over i en skål. Sett de avkjølte kakene på en gaffel, dypp dem i sjokoladen, stryk forsiktig av overflødig sjokolade og sett dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei