Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fløterand

Fløterand - en nydelig og klassisk dessert.

om 6 porsjoner

Vanskelig 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fløterand

Fløterand:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
5 dl fløte
4 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter.

2

Pisk fløten og vaniljesukkeret så det blir luftig og danner lette topper. Kremen må ikke bli for stiv.

3

Ta opp de bløtlagte gelatinbladene og kryst ut vannet. Smelt de over vannbad. Gelatinen må ikke bli for varm, da mister den egenskapen til å stivne. Avkjøl gelatinen litt, temperaturen er riktig når man kan ta en dråpe på håndbaken og det føles som kroppstemperatur/ lunkent. Gelatinen må ikke bli for kald, da vil den ikke blandes ordentlig i randen.

4

Gelatinen klumper seg og lager tråder når det er for stor temperaturforskjell, og den og kremen bør derfor ha nogenlunde samme temperatur. Gelatinen tempereres ved å blande den først med 1 dl pisket krem under omrøring. Deretter vendes resten av gelatinblandingen forsiktig inn i kremen.

5

Skyld innsiden av randformen med kaldt vann for å hjelpe på at fløteranden slipper formen når den skal serveres. Hell kremen med gelatin i formen og dekk med plastfilm. Sett den i kjøleskap i minst fire timer til den er stivnet.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.