Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Grunnoppskrift pannekaker

Enkel oppskrift på klassiske pannekaker.

om 7 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Grunnoppskrift pannekaker

Pannekakerøre:

250 g hvetemel
0,5 ts salt
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3,75 dl melk
1,25 dl mineralvann med kullsyre
4 egg

I tillegg:

litt smør eller olje til steking

preparation

Tilberedning

1

Bland mel, salt, vaniljesukker, melk og vann i en bolle, og rør alt godt sammen med en visp. Tilsett eggene, og rør godt igjen. La pannekakerøren hvile i 20-30 minutter.

2

Varm opp en stekepanne (ca 24 cm), og tilsett litt smør eller olje. Ha litt av røren i stekepannen, og fordel den rundt i stekepannen. Så snart pannekaken har begynt å bli gylden langs kanten, vendes den forsiktig om og stekes på den andre siden også. Stek opp resten av røren på samme måte. Rør i pannekakerøren mellom hver pannekake som stekes.

Eplepannekaker

Lag pannekakerøren som beskrevet i grunnoppskriften ovenfor. Skrell 4 epler, og skjær i tynne skiver. Fordel eplene i 7 porsjoner, en til hver pannekake. Ha litt smør i stekepannen, og legg i en porsjon med epler. La eplene steke i 2-3 minutter på middels varme, før et tynt lag med pannekakerøre helles over. Snu pannekaken når den begynner å bli gylden langs kanten, og stek den ferdig på den andre siden. Gjenta til alle pannekakene er stekt. Bland 4 ss sukker med 1 ts kanel, og dryss over pannekakene før servering.

Fleskepannekaker

Tilbered pannekakerøren som beskrevet ovenfor, men tilsett en klype sukker i stedet for vaniljesukker i røren. Skjær opp 200 g bacon i små biter. For hver pannekake stekes først en passende mengde bacon gyldent i stekepannen, før pannekakerøre helles over. Stek pannekakene som beskrevet over. Fleskepannekakene serveres med en frisk salat ved siden av.

Pannekaker med sjampinjongfyll

Lag pannekaker som beskrevet ovenfor, og hold dem varme. Vask og skjær opp 750 gram sjampinjonger i skiver. Skjær opp 2 løk og 200 gram bacon i små biter. Varm opp litt smør eller olje i en stekepanne, og brun løken og baconet. Tilsett halvparten av sjampinjongene, og stek videre til de er lett stekt. Ta grønnsakene ut av pannen, og sett til side. Ha litt mer smør i stekepannen, stek resten av sjampinjongene og ta dem ut av pannen. Bland inn 1 ss hvetemel i smøret som har blitt igjen i stekepannen, rør godt. Tilsett 150 g creme fraiche, og kok opp. Rør inn sjampinjongene, smak til med salt og pepper, og la det hele småkoke i 5 minutter på svak varme. Fordel sjampinjongene på pannekakene, og brett dem sammen.

Næringsinnhold for oppskriften Grunnoppskrift pannekaker

per.serving per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 0.00g 0.00g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.00g 0.00g
recipe.nutrition.protein 0.00g 0.00g

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.