Grunnoppskrift pannekaker

Enkel oppskrift på klassiske pannekaker.

ca. 7 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Grunnoppskrift pannekaker

Pannekakerøre:

250 g hvetemel
0,5 ts salt
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3,75 dl melk
1,25 dl mineralvann med kullsyre
4 egg

I tillegg:

litt smør eller olje til steking

preparation

Tilberedning

1

Bland mel, salt, vaniljesukker, melk og vann i en bolle, og rør alt godt sammen med en visp. Tilsett eggene, og rør godt igjen. La pannekakerøren hvile i 20-30 minutter.

2

Varm opp en stekepanne (ca 24 cm), og tilsett litt smør eller olje. Ha litt av røren i stekepannen, og fordel den rundt i stekepannen. Så snart pannekaken har begynt å bli gylden langs kanten, vendes den forsiktig om og stekes på den andre siden også. Stek opp resten av røren på samme måte. Rør i pannekakerøren mellom hver pannekake som stekes.

Eplepannekaker

Lag pannekakerøren som beskrevet i grunnoppskriften ovenfor. Skrell 4 epler, og skjær i tynne skiver. Fordel eplene i 7 porsjoner, en til hver pannekake. Ha litt smør i stekepannen, og legg i en porsjon med epler. La eplene steke i 2-3 minutter på middels varme, før et tynt lag med pannekakerøre helles over. Snu pannekaken når den begynner å bli gylden langs kanten, og stek den ferdig på den andre siden. Gjenta til alle pannekakene er stekt. Bland 4 ss sukker med 1 ts kanel, og dryss over pannekakene før servering.

Fleskepannekaker

Tilbered pannekakerøren som beskrevet ovenfor, men tilsett en klype sukker i stedet for vaniljesukker i røren. Skjær opp 200 g bacon i små biter. For hver pannekake stekes først en passende mengde bacon gyldent i stekepannen, før pannekakerøre helles over. Stek pannekakene som beskrevet over. Fleskepannekakene serveres med en frisk salat ved siden av.

Pannekaker med sjampinjongfyll

Lag pannekaker som beskrevet ovenfor, og hold dem varme. Vask og skjær opp 750 gram sjampinjonger i skiver. Skjær opp 2 løk og 200 gram bacon i små biter. Varm opp litt smør eller olje i en stekepanne, og brun løken og baconet. Tilsett halvparten av sjampinjongene, og stek videre til de er lett stekt. Ta grønnsakene ut av pannen, og sett til side. Ha litt mer smør i stekepannen, stek resten av sjampinjongene og ta dem ut av pannen. Bland inn 1 ss hvetemel i smøret som har blitt igjen i stekepannen, rør godt. Tilsett 150 g creme fraiche, og kok opp. Rør inn sjampinjongene, smak til med salt og pepper, og la det hele småkoke i 5 minutter på svak varme. Fordel sjampinjongene på pannekakene, og brett dem sammen.

Næringsinnhold for oppskriften Grunnoppskrift pannekaker

Pr. 100g Per 100 g / ml
Energy 0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
Fat 0.00 g 0.00 g
Carbohydrate 0.00 g 0.00 g
Protein 0.00 g 0.00 g
Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei