Hjemmelaget hvit leire

Selvherdende leire som er enkel å lage. Denne er perfekt til å lage f. eks. julepynt og den skal kun tørkes.

1 pose

Middels 15 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hjemmelaget hvit leire

Selvherdende leire:

1 dl vann
40 g maisstivelse (Maizena)
140 g Dr. Oetker Natron
maisstivelse til kjevling

preparation

Tilberedning

Om oppskriften

Det er enkelt å lage hvit leire, du trenger kun tre ingredienser.

Leiren er perfekt til å lage for eksempel juletrepynt, og det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan lages. Den er enkel å jobbe med og den skal ikke i stekeovnene, kun tørke over natten.

Dette er en oppskrift på dekorasjonsleire og skal ikke spises. Men siden den inneholder kun spiselige ingredienser kan barn også bruke den.

Selvherdende leire

Ha vann, maisstivelse og natron i en liten tykkbunnet kjele. Varm blandingen opp under kraftig omrøring inntil den blir tykk og får konsistens som en bløt og litt klissete modelleringsleire.

La leiren avkjøles, sett den i kjøleskapet om det skal gå fort. Kna leiren raskt sammen og kjevle den ut til en tykkelse på 2-3 mm. Bruk gjerne litt maisstivelse for å unngå at den klistrer seg fast i bordet.

Stikk ut forskjellige figurer med kakeutstikkere. Om dekorasjonene skal henges opp så bruk et sugerør til å lage hull til snoren.

La leiren tørke natten over.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei