Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Marshmallows

Tilberedningstid ca. 60 min. + minst 8 t i kjøleskap. Oppskriften krever termometer.

30 - 35 stykker

Vanskelig 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Marshmallows

Ingredienser:

1,25 dl vann eller juice (f. eks. eplejuice)
2 ss Dr. Oetker Gelatinpulver
450 g sukker
1,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
Dr. Oetker Konditorfarger
olje til pensling
melis eller druesukker til å vende marshmallowsene i

Pynt:

200 g mørk sjokolade , gjerne kokesjokolade
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel eller annet strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Bland vann/juice og gelatinpulver i en bolle, og la det stå mens sukkerblandingen lages. Hell sukker, sirup og vann i en gryte og la blandingen langsomt koke opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.

2

Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130°C. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130°C (maks 140°C) for at marsmallowsene skal få den riktige konsistensen.

3

Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper (klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes).

4

Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Strålen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet.

5

Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.

6

Hell massen over i en form (ca. 18 x 28 cm) kledd med plastfolie penslet med olje. Sett den i kjøleskap til neste dag.

7

Pynt

Skjær marshmallowsen ut i firkanter med en skarp kniv og vend firkantene i melis/druesukker.Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og dypp halvdelen av hver marshmallows i. Dypp den sjokoladebelagte delen deretter i kakestrøssel etter ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser. Oppbevar marshmallowsen i en tett boks i kjøleskap.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.