Flag

Fløterand

ca. 6 porsjoner
Vanskelig
40 minutter
Fløterand - en nydelig og klassisk dessert.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Fløteranden kan fryses inntil en måned i en lufttett beholder.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Fløterand
5Dr. Oetker Gelatinblader
5 dlfløte
4 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tilberedning

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter.

2

Pisk fløten og vaniljesukkeret så det blir luftig og danner lette topper. Kremen må ikke bli for stiv.

3

Ta opp de bløtlagte gelatinbladene og kryst ut vannet. Smelt de over vannbad. Gelatinen må ikke bli for varm, da mister den egenskapen til å stivne. Avkjøl gelatinen litt, temperaturen er riktig når man kan ta en dråpe på håndbaken og det føles som kroppstemperatur/ lunkent. Gelatinen må ikke bli for kald, da vil den ikke blandes ordentlig i randen.

4

Gelatinen klumper seg og lager tråder når det er for stor temperaturforskjell, og den og kremen bør derfor ha nogenlunde samme temperatur. Gelatinen tempereres ved å blande den først med 1 dl pisket krem under omrøring. Deretter vendes resten av gelatinblandingen forsiktig inn i kremen.

5

Skyld innsiden av randformen med kaldt vann for å hjelpe på at fløteranden slipper formen når den skal serveres. Hell kremen med gelatin i formen og dekk med plastfilm. Sett den i kjøleskap i minst fire timer til den er stivnet.

Oppskriftstips

  • Fløteranden kan fryses inntil en måned i en lufttett beholder.