Flag

Kokosbollekake

12 - 16 porsjoner
Enkel
90 minutter
Har du ikke tid eller tålmodighet til å lage kokosboller er dette kaken for deg!
Denne kaken er i prinsippet en stor kokosbolle. Bunnen er en enkel no-bake kjeksbunn med smeltet sjokolade og ristede nøtter toppet med et luftig kokosbolleskum og en luksuriøs sjokoladeganache. Så om du ikke vil lage kokosboller/ fløteboller og temperere sjokolade til trekket, så prøv denne koko...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn med sjokolade og hasselnøtter
50 ghasselnøttflak
200 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
100 gsmør
1 poseDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (100 g, hakket)
Sjokoladeganache
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (1,5 pose, hakket)
1 dlfløte
1 knivsoddflaksalt
25 gmykt smør
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel
Fløtebolleskum
1 poseDr. Oetker Fløtebolleskum
1 dlkokende vann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (100 g, hakket)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (1,5 pose, hakket)
Picture - Dr. Oetker Fløtebolleskum
1

Kjeksbunn med sjokolade og hasselnøtter

Rist hasselnøttflakene i en stekepanne til de er gylne. Knus kjeksen i en minihakker eller ha de i en pose og knus de med en kjevle. 

Ha smør og sjokolade i en bolle og smelt det i en mikrobølgeovn, eventuelt i en kjele på svak varme. Ha kjekssmuler, hasselnøttflak og vaniljesukker i den smeltede sjokoladeblandingen og rør det godt sammen.
 
Trykk massen ut i en firkantet form (20 x 20 cm) kledd med bakepapir og la den sette seg i kjøleskap i ca. 1 time.

2

Sjokoladeganache

Picture - Flødebollekage web step

Ha finhakket Sjokolade i en bolle. 

Varm fløten i en kjele på medium varme. Hell den varme fløten over sjokoladen i et par omganger, tilsett salt og smøret i små klumper og rør til all sjokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sett den til side i romtemperatur mens fløtebolleskummet piskes. 

3

Fløtebolleskum

Picture - Flødebollekage web pack

Ha innholdet av en pose Fløtebolleskum i en bolle på ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmikser på laveste hastighet til pulveret er oppløst. Pisk deretter på høyeste hastighet i 5-6 minutter. Beveg håndmikseren konstant rundt i hele bollen mens det piskes energisk. Hvis marengsmassen kryper mye opp på vispene løftes håndmikseren opp til toppen av massen mens man fortsetter å piske. 

Blandingen er klar når marengsmassen er avkjølt ned til romtemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Fløtebolleskum piskes i en kjøkkenmaskin med visp. 

Fordel fløtebolleskummet i et jevnt lag utover den kalde kjeksbunnen. Hell så den lett avkjølte ganachen over fløtebolleskummet og glatt det ut så laget blir jevnt.

Dryss på med strøssel, eventuelt kokosmasse, før ganachen stivner. Oppbevar kaken kjølig inntil den skal serveres.


Tips

Kaken kan oppbevares i kjøleskap i et par dager om den dekkes til med plastfolie.