Flag

Marshmallows

30 - 35 stykker
Vanskelig
60 minutter
Tilberedningstid ca. 60 min. + minst 8 t i kjøleskap. Oppskriften krever termometer.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Lag superenkel konfekt ved å kjøpe ferdige marshmallows. Dypp dem i smeltet sjokolade og pynt med forskjellig strøssel.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1,25 dlvann eller juice (f. eks. eplejuice)
2 ssDr. Oetker Gelatinpulver
450 gsukker
1,5 dllys sirup
0,5 dlvann
Dr. Oetker Konditorfarger
olje til pensling
melis eller druesukker til å vende marshmallowsene i
Pynt
200 gmørk sjokolade , gjerne kokesjokolade
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel eller annet strøssel etter ønske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinpulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
1

Tilberedning

Bland vann/juice og gelatinpulver i en bolle, og la det stå mens sukkerblandingen lages. Hell sukker, sirup og vann i en gryte og la blandingen langsomt koke opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.

2

Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130°C. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130°C (maks 140°C) for at marsmallowsene skal få den riktige konsistensen.

3

Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper (klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes).

4

Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Strålen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet.

5

Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.

6

Hell massen over i en form (ca. 18 x 28 cm) kledd med plastfolie penslet med olje. Sett den i kjøleskap til neste dag.

7

Pynt

Skjær marshmallowsen ut i firkanter med en skarp kniv og vend firkantene i melis/druesukker.Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og dypp halvdelen av hver marshmallows i. Dypp den sjokoladebelagte delen deretter i kakestrøssel etter ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser. Oppbevar marshmallowsen i en tett boks i kjøleskap.

Oppskriftstips

  • Lag superenkel konfekt ved å kjøpe ferdige marshmallows. Dypp dem i smeltet sjokolade og pynt med forskjellig strøssel.