Flag

Påskekyllinger med smak av sitron

6 stykker
Enkel
60 minutter
Søte påskekyllinger trukket med marsipan. Disse er koselige å lage med barna.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Overtreksmarsipan
200 gmarsipan
100 gmelis
1 ssDr. Oetker Flytende glukose
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Bunn og fyll
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting , eller annen smak etter ønske
100 gmykt smør
100 gkremost
1ferdig sukkerbrød
6 tsappelsinmarmelade
Dekorasjon
Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oekter Oransje Konditorfarge
Dr. Oetker Svart Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
Picture - Dr. Oekter Oransje Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Svart Konditorfarge
1

Overtreksmarsipan

Bland marsipan, melis, glukose og gul konditorfarge sammen til en jevn masse. Man kan bruke stavmikser, håndmikser med deigkrok eller håndkraft. Når fargen er godt fordelt kan man elte marsipanen sammen med hendene til det blir en sammenhengende masse. Legg marsipanen i en lufttett pose i kjøleskap til den skal brukes.

2

Bunn og fyll

Ha innholdet av Icing & Frosting i en bolle og tilsett mykt smør og kremost. Pisk litt først ved lav hastighet, og så på høy hastighet i fire minutter. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp.

Bruk en utstikker Ø 7 cm og stikk ut 6 små bunner. Man kan også lage et hjemmelaget sukkerbrød, det smaker veldig godt.

Ha en teskje appelsinmarmelade på hver bunn og fordel det jevnt utover.

Sprøyt kremen ut på hver bunn. Start med å holde sprøyteposen i midten av kakebunnen og sprøyt kremen ut så den sprer seg ut til kanten. Trekk så sprøyteposen langsomt opp så kremen får en topp som på en kokosbolle. Sett kakene i kjøleskap.

3

Dekorasjon

Del den gule marsipanen opp i klumper á 50 g. Kjevle de ut til flate sirkler på ca. ø 15 cm.

Ta kakene ut av kjøleskap og legg marsipanlokket forsiktig over hver av kakene. Fold marsipanen langs kanten og sørg for at kremen er dekket. Skjær av overskytende marsipan. Lim på Sugar Eyes med litt appelsinmarmelade

Marsipanen som er til overs farges med oransje konditorfarge og formes til små nebb. Bruk en tannpirker til å feste nebbene med. Tegn en tynn strek på nebbet med sort konditorfarge, bruk gjerne en tannpirker eller en annen spiss gjenstand til å påføre fargen.