Flag

Pink Fault Line Cake

ca. 12 kakestykker
Middels
220 minutter
En fault Line Cake lages med en stripe i smørkremen fylt med strøssel. Her i en fin, rosa utgave, med nydelig smak av sitron og bær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
300 gmykt smør
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
2egg str M/L
260 ghvetemel
4 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3 tsDr. Oetker Bakepulver
1,5 dllettmelk
Sitronkrem
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
250 gmascarpone
3 dlQ-Meieriene kremfløte
Rosa smørkrem
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
250 gmykt smør
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dekorasjon
1 boksDr. Oetker Sweetheart strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel

Sett ovnen på 175° C varmluft.
Smør to springformer Ø 18 cm og legg bakepapir i bunnen.

1

Kakebunn

Pisk smør og innholdet fra posen med Juicy Lemon Icing & Frosting sammen, til den er myk og luftig, 2-3 minutter. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt etter hvert egg. 

I en annen bolle blandes hvetemel, vaniljesukker og bakepulver sammen. Sikt det i smørblandingen. Tilsett melk og rør det godt sammen.

Fordel kakerøren i de to smurte springformene med bakepapir i bunn, og stek de i ca. 30 minutter. Sjekk om kakebunnene er ferdige med en bakepinne. De er ferdige når det ikke fester seg noe på bakepinnen.

La kakebunnene avkjøles helt i springformene. Fjern form og bakepapir og del begge kakebunnene på midten, slik at det blir fire deler.

2

Sitronkrem

Ha innholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, mascarpone og kremfløte i en bolle og pisk til det får samme konsistens som en fast krem. 

Legg en kakebunn på et serveringsfat og ha kakeplast og ringen til springformen (eller en kakering) rundt bunden. Fordel en tredjedel av fyllet på bunden og legg på en bunn. Fordel fyll, legg på neste bunn og fordel resten av sitronfyllet. Legg til slutt på den siste kakebunnen. La kaken sette seg litt i kjøleskapet.

3

Rosa smørkrem med bærsmak

Ha inndholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsett romtemperert smør. Pisk med en håndmikser i 4 minutter til smørkremen er luftig. Farg smørkremen med rosa konditorfarge inntil ønsket farge oppnås.

4

Dekorasjon

Hell de fire forskjellige strøsslene fra Sweetheart mix i en skål, og bland det godt sammen. 

Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern form og kakeplast. Bruk gjerne en vinkelpalett/ spatula til å fordele en del av smørkremen i en jevn stripe langs midten av kaken. Bruk hendene til å forsiktig trykke strøsselblandingen inn i stripen av smørkrem. 

Fordel så resten av  smørkremen jevnt på kaken, men unngå midten av kaken med strøssel. (se bildet). Bruk gjerne en vinkelpalett/ spatula til å fordele smørkremen over kaken og en smoother til å jevne ut smørkremen , så den får en helt glatt overflate og stripen med strøssel blir tydelig. La kaken sette seg i kjøleskap innen servering.


Tips

Denne Fault Line Cake kan også lages om til en sitronelskers drøm, bare erstatt Berry Fantasy Icing & Frosting i smørkremen med Juicy Lemon Icing & Frosting, så får du en fin gul kake. Bruk så det strøsselet du liker best.