Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Frisk ostekake med bringebær

Crème fraîche og bringebær gjør kaken god og frisk

ca. 8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Frisk ostekake med bringebær

Bunn:

250 g kjeks f. eks Bixit, Gjende eller Digestive
100 g smør , smeltet

Ostekrem:

8 Dr. Oetker Gelatinblader
200 g philadelphiaost
3 dl crème fraîche (eventuelt kremfløte)
75 g melis
250 g bringebærsyltetøy
2 ss sitronsaft

Dekorasjon:

ca. 1 - 2 dl Q-Meieriene kremfløte
1/2 pk Dr. Oetker Cream Fix
Dr. Oetker Sjokoladebokstaver og -tall
Dr. Oetker Sjokoladeblader

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Knus kjeksen i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 25 cm springform, kledd med bakepapir. Settes i kjøleskap. 

2

Ostekrem

Legg gelatinplatene i kaldt vann. 

Pisk crème fraîche, kremost og melis (om du velger kremfløte i stedet for crème fraîche – ikke pisk massen for fast). Bland inn syltetøy i kremen. 

Varm opp sitronsaften og la gelatinen smelte i sitronsaften. Pass på så det ikke koker. La det avkjøles litt, bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Rør godt sammen og hell over i springformen. 

Sett kaken i kjøleskap 1-2 timer. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen. 

3

Dekorasjon

Pisk kremfløte med litt Cream Fix. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på små klatter med krem rundt på kaken. Dekorer med sjokoladepynt.