Flag

Frisk ostekake med bringebær

ca. 8 - 10 porsjoner
Middels
120 minutter
Crème fraîche og bringebær gjør kaken god og frisk
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
250 gkjeks f. eks Bixit, Gjende eller Digestive
100 gsmør , smeltet
Ostekrem
8Dr. Oetker Gelatinblader
200 gphiladelphiaost
3 dlcrème fraîche (eventuelt kremfløte)
75 gmelis
250 gbringebærsyltetøy
2 sssitronsaft
Dekorasjon
ca. 1 - 2 dlQ-Meieriene kremfløte
1/2 pkDr. Oetker Cream Fix
Dr. Oetker Sjokoladebokstaver og -tall
Dr. Oetker Sjokoladeblader

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker Sjokoladebokstaver og -tall
Picture - Dr. Oetker Sjokoladeblader
1

Bunn

Knus kjeksen i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 25 cm springform, kledd med bakepapir. Settes i kjøleskap. 

2

Ostekrem

Legg gelatinplatene i kaldt vann. 

Pisk crème fraîche, kremost og melis (om du velger kremfløte i stedet for crème fraîche – ikke pisk massen for fast). Bland inn syltetøy i kremen. 

Varm opp sitronsaften og la gelatinen smelte i sitronsaften. Pass på så det ikke koker. La det avkjøles litt, bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Rør godt sammen og hell over i springformen. 

Sett kaken i kjøleskap 1-2 timer. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen. 

3

Dekorasjon

Pisk kremfløte med litt Cream Fix. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på små klatter med krem rundt på kaken. Dekorer med sjokoladepynt.