Viktig informasjon:

Dr. Oetker tilbakekaller produktet Choco Roses og Pink Roses grunnet spor av mandler.

Les mer

Frisk ostekake med bringebær

Crème fraîche og bringebær gjør kaken god og frisk

ca. 8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Frisk ostekake med bringebær

Bunn:

250 g kjeks f. eks Bixit, Gjende eller Digestive
100 g smør , smeltet

Ostekrem:

8 Dr. Oetker Gelatinblader
200 g philadelphiaost
3 dl crème fraîche (eventuelt kremfløte)
75 g melis
250 g bringebærsyltetøy
2 ss sitronsaft

Dekorasjon:

ca. 1 - 2 dl Q-Meieriene kremfløte
1/2 pk Dr. Oetker Cream Fix
Dr. Oetker Sjokoladebokstaver og -tall
Dr. Oetker Sjokoladeblader

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Knus kjeksen i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 25 cm springform, kledd med bakepapir. Settes i kjøleskap. 

2

Ostekrem

Legg gelatinplatene i kaldt vann. 

Pisk crème fraîche, kremost og melis (om du velger kremfløte i stedet for crème fraîche – ikke pisk massen for fast). Bland inn syltetøy i kremen. 

Varm opp sitronsaften og la gelatinen smelte i sitronsaften. Pass på så det ikke koker. La det avkjøles litt, bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Rør godt sammen og hell over i springformen. 

Sett kaken i kjøleskap 1-2 timer. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen. 

3

Dekorasjon

Pisk kremfløte med litt Cream Fix. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på små klatter med krem rundt på kaken. Dekorer med sjokoladepynt. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei