Klipp til bakepapir, og legg det i bunnen av en kakeform med løs bunn. Hakk kjeks med en foodprocessor eller knus dem i en plastpose med en kjevle.
Bland kanel og smeltet smør i kjeksmassen. Trykk blandingen godt ned på bakepapiret i bunnen av kakeformen.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i oppvarmet sitronsaft. La saften avkjøles til den er lunken.
Hakk sjokoladen, og tilsett olje. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland til en jevn masse (oljen forhindrer sjokoladen i å klumpe).
Visp fløten godt og sett den til side. Bland kesam og smeltet sjokolade, og tilsett vaniljesukker og sitronsaften med gelatin. Tilsett kremen forsiktig litt og litt av gangen. Hell fyllet i kakeformen, og lag overflaten glatt og jevn. Dekk til kakeformen, og la kaken stå kaldt et par timer.
Bløtgjør gelatinbladene til fruktgeléen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok 1 dl vann og sukker, og smak til med vaniljesukker. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i det varme sukkervannet. Tilsett 2 dl kaldt van, og la blandingen avkjøles. Man kan også sette gryten i kaldt vann, så geléen blir raskere kald.
Blandingen begynner å bli stiv etter ca. 25 – 35 minutter. Legg de frosne bærene på kaken. Ha den lett stivnede geléen på kaken med en skje. Hvis blandingen er stivnet for mye, kan du varme den opp litt for å gjøre den mer flytende igjen. La kaken stivne på et kaldt sted.
Kaken er ferdig etter ca. 3 timer, men oppbevares kaldt til servering. Ta forsiktig av springformen, og trekk kaken over på et serveringsfat ved hjelp av bakepapiret. Pynt kaken med ripsklaser og sitronmelisseblader like før servering.
OPPSKRIFTER