Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Julefudge

Oppskrift for alle søtmonser

om 20 stykker

Vanskelig 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Julefudge

Ingredienser:

1,5 dl fløte
0,5 ts salt
140 g Dr. Oetker Flytende glukose
160 g sukker
2 ss mørk sirup
2,5 ss vann
1 dl melis
om 1 ss vann
0,75 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Bland salt og fløte. Ha glukose, sukker, mørk sirup og vann i en tykkbunnet kjele. Bland til en jevn masse. Kok opp, og la koke til massens temperatur er 124°C. Rør rundt av og til. Ha deretter i fløten under omrøring. Varm på nytt opp til 124°C under omrøring. Ta gryten av varmen, og la massen avkjøles til 90°C. Rør om av og til under avkjølingen.

2

Bland ¾ ss vann, melis og vaniljesukker til en jevn og fast krem. Bland i mer vann (en dråpe om gangen) ved behov.

3

Tilsett meliskremen umiddelbart i den varme massen, og rør kraftig til det blir en jevn masse. Hell alt over i en form kledd med bakepapir, jevn ut på toppen med en slikkepott. La kjølne i minst to timer til fudgen kan skjæres i biter (avkjølingstiden avhenger av hvor tykk den er). Skjær den avkjølte fudgen i biter og server.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.