Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Makroner

- Med to typer fyll

om 20 - 30 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Makroner

Makroner:

2 pakker Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 gram)
3,5 dl melis
3 eggehviter (romtempererte)
0,5 dl sukker
2 ss Dr. Oetker Bakekakao , alternativt ønsket konditorfarge

Smørkrem:

100 g smør
2,5 dl melis
4 ss fløte
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Sjokoladekrem:

1 dl fløte
100 g hakket, mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Kjør mandel og melis i en foodprosessor til en jevn deig.

2

Visp eggehviten luftig, tilsett sukkeret og visp til blandingen er stiv.

3

Vend mandelmassen forsiktig i eggehviten til det er blandet og sikt i kakaoen. Fyll massen i en sprøytepose med en ca 10 mm rund tipp. Sprøyt små runde kaker på et bakepapir.

4

La makronene hvile minst 20 minutter før de stekes på 160 °C i ca 15 minutter.

5

La kakene stå noen minutter før de taes av bakepapiret. La dem avkjøles helt.

6

Smørkrem

Visp smør, melis og fløte til en luftig krem. Tilsett vaniljepaste. Fyll en sprytepose med kremen, og fordel den på makronene som skal ha smørkrem. Sett dem sammen to og to.

7

Sjokoladekrem

Varm opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør sammen og la det avkjøle helt, gjerne i kjøleskap over natten. Visp opp kremen og fyll den i en sprøytepose. Fordel kremen på makronene, og legg dem sammen to og to.

8

Makronene oppbevares i en tett boks i kjøleskap.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.