Mandel-karamell-fudge

Smakfulle munnfuller dekorert som gaver.

ca. 35 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel-karamell-fudge

Fugde:

2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
300 g lys sjokolade
30 g smør
100 g sukker
400 g kondensert melk
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste

Dekorasjon:

250 g mørk sjokolade
Dr. Oetker Dekorskrift

preparation

Tilberedning

1

Fudge

Rist mandlene i en tørr stekepanne med slippbelegg, og legg til side. Finhakk sjokoladen.

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte. Tilsett sukker, og kok opp blandingen på middels varme til sukkeret er smeltet. Ha i kondensert melk, og kok opp igjen under konstant omrøring. Skru deretter varmen ned, tilsett den hakkede sjokoladen og rør til den har smeltet.

Ta gryten av varmen, tilsett mandler og vaniljepasta og rør godt. Hell fudgen i en form. Gjør overflaten glatt og jevn, og sett kaldt i minst 12 timer. Skjær fudgen i biter på 3x3cm.

2

Dekorasjon

Hakk sjokoladen i mindre biter, og smelt i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vend fudgebitene i den smeltede sjokoladen, og legg til avkjøling på et stykke bakepapir.

Når sjokoladen har stivnet, dekoreres bitene med dekorskrift, så de ligner små julegaver. Oppbevar fudgen i en tett beholder i kjøleskap.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei