Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandel-karamell-fudge

Smakfulle munnfuller dekorert som gaver.

om 35 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel-karamell-fudge

Fugde:

2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
300 g lys sjokolade
30 g smør
100 g sukker
400 g kondensert melk
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste

Dekorasjon:

250 g mørk sjokolade
Dr. Oetker Dekorskrift

preparation

Tilberedning

1

Fudge

Rist mandlene i en tørr stekepanne med slippbelegg, og legg til side. Finhakk sjokoladen.

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte. Tilsett sukker, og kok opp blandingen på middels varme til sukkeret er smeltet. Ha i kondensert melk, og kok opp igjen under konstant omrøring. Skru deretter varmen ned, tilsett den hakkede sjokoladen og rør til den har smeltet.

Ta gryten av varmen, tilsett mandler og vaniljepasta og rør godt. Hell fudgen i en form. Gjør overflaten glatt og jevn, og sett kaldt i minst 12 timer. Skjær fudgen i biter på 3x3cm.

2

Dekorasjon

Hakk sjokoladen i mindre biter, og smelt i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vend fudgebitene i den smeltede sjokoladen, og legg til avkjøling på et stykke bakepapir.

Når sjokoladen har stivnet, dekoreres bitene med dekorskrift, så de ligner små julegaver. Oppbevar fudgen i en tett beholder i kjøleskap.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.