Flag

Marshmallows med jordbærsmak

ca. 80 stykker
Middels
250 minutter
Elsker du også marshmallows? Her er en oppskrift på hjemmelagde marshmallows med jordbærsmak, og de er enda bedre enn de man kjøper!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Jordbærsaft
200 gjordbær (frosne)
2 ssvann
2 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
5 gsitronsyre (1 ts)
Marshmallows
7Dr. Oetker Gelatinblader
260 gsukker
120 gDr. Oetker Flytende glukose
80 gjordbærsaft , fra oppskriften ovenfor
140 geggehviter
20 gsukker
2 - 3 tsDr. Oetker Rosa Konditorfarge
200 gmelis

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
1

Jordbærsaft

Ha jordbær, vann, vaniljeekstrakt og sitronsyre i en kjele og varm det forsiktig opp til jordbærene er møre. Press bærene gjennom en sil, så det kommer så mye saft ut som mulig. Det skal brukes 80 gram til marshmallowsene.

2

Marshmallows

Picture - Marshmallows med jorbærsmak bilde to

Start med å legge gelatinen i bløt i kaldt vann.

Kok opp 260 gram sukker, flytende glukose og jordbærsaft til 117 °C. Mens massen koker piskes eggehvitene til skum i mikser. Tilsett 20 gram sukker i eggehvitene og pisk det opp til en lett marengs.

Når sukkerlaken er 117 °C tas den av varmen. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet før den oppløses i sukkerlaken. Rør det godt sammen. Hell den varme sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle mens det piskes på høyeste hastighet. Pisk i 8-10 minutter til marshmallowsen blir seig og  avkjølt. Pisk så inn den rosa konditorfargen.

Ha massen i en sprøytepose med stjernetipp (Ø 16 mm) eller en stor rund tipp. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt ut marshmallows i små topper. Sikt melis over, sørg for at marshmallowsene er helt dekket med melis. 

La de tørke i romtemperatur i minst tre timer, gjerne til neste dag. Jo lenger de får tørke jo seigere blir de i konsistensen.