Petal Cake

En lekker kake med kronblad-mønster i smørkremen og fyll av syltetøy

ca. 10 - 12 kakestykker

Enkel 150 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Petal Cake

Kakebunner:

7 egg
280 g sukker
225 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
200 g smør /margarin

Smørkrem:

1 dl vann
300 g sukker
4 eggehviter
450 g smør
1 økologisk sitron (saft og revet skall)
2 tuber Dr. Oetker Blå Konditorfarge

Fyll:

ca. 150 - 200 g bringebærsyltetøy eventuell annen smak etter ønske

Dekor:

Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters

preparation

Tilberedning

1

Kakebunner

Kle to springformer (Ø 18-20 cm) med bakepapir. 
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme, eventuelt varmluft.

Start med å piske eggedosis av egg og sukker. Pisk så lenge at det blir en tykk konsistens. 

Mens eggedosisen pisker, smelt smøret. Hell det smeltede smøret i eggedosisen og rør sammen.

Ta ut vispen og sikt i mel og bakepulver. Sikt i litt etter litt, vend det inn med en slikkepott.

Fordel kakerøren i to like springformer kledd med bakepapir (ca. 18-20 cm).

Stek på 180 grader, over- og undervarme eller varmluft, midt i ovnen. Steketid ca. 35-45 minutter.

Ta kakene ut av formene og avkjøl de på rist. 

2

Smørkrem

Ha sukker og vann i en kjele, og mens dette blir varmt start å piske eggehvitene i en egen bolle.

Pisk eggehvitene til de har myke topper. Kok sukkerlaken til 117 grader. Tilsett sukkerlaken i en stråle mens du fortsetter å piske.

Pisk videre til massen har romtemperatur. Del smøret i terninger og ha det i bollen. Pisk til du har en lys og luftig smørkrem. 

Ha i revet sitronskall og saften av en sitron. Pisk til alt er godt blandet.

3

Montering av kaken

Del hver de avkjølte bunnene i to eller tre lag. Skjær av ujevnheter på toppen slik at du får rette flater. Legg bunnene sammen med syltetøy. Stryk kaken opp med smørkremen i et jevnt lag og sett kjølig. 

Fordel smørkremen i tre skåler og farg to av skålene i forskjellig blå-nyanser. Ha kremene i tre sprøyteposer: blå1, blå2 og ufarget. Klipp hull, ca 1 cm. 

Start med den mørkeste fargen nederst, sprøyt to kuler med smørkrem over hverandre. Fortsett med to kuler av den andre blåfargen og en kule ufarget til slutt. Kulene står nå i en rekke over hverandre. 

For å lage kronblad-mønster: Bruk baksiden av en teskje, trykk ned midt på kulen og dra fra høyre mot venstre. Der hvor det dannes et søkk, sprøytes den neste rekken av smørkrem. Gjenta til du er rundt hele kaken. Dekorer så med fargede sjokoladebokstaver og tall.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei