Flag

Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn

ca. 12 - 16 porsjoner
Vanskelig
120 minutter
En frisk sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mandelbunn
3eggehviter str. M/L
130 gsukker
200 gmandelmel
40 gsmeltet smør
Sitronmousse
2Dr. Oetker Gelatinblader
1 dlsitronsaft
30 gsukker
6eggeplommer str. M/L
200 ghvit sjokolade , hakket
littDr. Oetker Gul Konditorfarge
4 dlfløte
3eggehviter str. M/L
Crème fraîche- lag
1 dlfløte
1 dlcrème fraîche , 35% fett
1 ssmelis
1 sssitronsaft
Dekor
2,5 dlfløte
Dr. Oetker Chocolate Stars

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Chocolate Stars
1

Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform 24 cm og dryss med mel.

2

Mandelbunn

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, èn og èn spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.


Vend i mandelmelet og så det smeltede smøret, rør til massen er jevn.


Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.


Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.

3

Sitronmousse

Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Bladene skal være dekket av vann.


Varm opp sitronsaft og sukker i en kjele, rør til sukkeret er smeltet og avkjøl lett.


Legg eggeplommene i en skål som tåler varme og hell i litt og litt av sitronsaften under stadig omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det forsiktig opp under konstant røring til kremen tykner. Sitronkremen er ferdig når du kan dra fingeren over baksiden av en tresleiv uten at kremen renner. Ta kjelen av varmen.


Klem ut vannet av gelatinen, legg den i den lune sitronkremen og rør godt til gelatinen er løst opp. Sett kremen til side.


Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Skålen må ikke røre bunnen av kjelen for sjokoladen blir ødelagt om den blir for varm. Ta sjokoladen av vannbadet mens det forstatt er hele biter igjen og rør til alt er smeltet.


Vend den smeltede sjokoladen og konditorfargen i sitronkremen til massen er jevn. Avkjøl i kjøleskap


Pisk fløten til krem og eggehvitene stive. Vend først inn kremen i sitronkremen, deretter de stive eggehvitene. Konsistensen er nå mer som mousse. Fordel sitronsjokolademoussen over den avkjølte mandelbunnen, avrett toppen og sett kaken kjølig i minst seks timer. Den kan også stå over natten.

4

Crème fraîche- lag

Pisk fløte, crème fraîche, melis og sitron til en krem og smør det i et tynt lag på toppen av kaken.

5

Dekor

Like før servering piskes fløten til krem. Fyll i en sprøytepose med stjernetipp og lag små rosetter på kaken. Legg en sjokoladestjerne på hver rosett.