Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn

En frisk sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.

ca. 12 - 16 porsjoner

Vanskelig 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn

Mandelbunn:

3 eggehviter str. M/L
130 g sukker
200 g mandelmel
40 g smeltet smør

Sitronmousse:

2 Dr. Oetker Gelatinblader
1 dl sitronsaft
30 g sukker
6 eggeplommer str. M/L
200 g hvit sjokolade , hakket
litt gul konditorfarge
4 dl fløte
3 eggehviter str. M/L

Crème fraîche- lag:

1 dl fløte
1 dl crème fraîche , 35% fett
1 ss melis
1 ss sitronsaft

Dekor:

2,5 dl fløte
Dr. Oetker Chocolate Stars

preparation

Tilberedning

1

Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform 24 cm og dryss med mel.

2

Mandelbunn

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, èn og èn spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.

Vend i mandelmelet og så det smeltede smøret, rør til massen er jevn.

Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.

Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.

3

Sitronmousse

Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Bladene skal være dekket av vann.

Varm opp sitronsaft og sukker i en kjele, rør til sukkeret er smeltet og avkjøl lett.

Legg eggeplommene i en skål som tåler varme og hell i litt og litt av sitronsaften under stadig omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det forsiktig opp under konstant røring til kremen tykner. Sitronkremen er ferdig når du kan dra fingeren over baksiden av en tresleiv uten at kremen renner. Ta kjelen av varmen.

Klem ut vannet av gelatinen, legg den i den lune sitronkremen og rør godt til gelatinen er løst opp. Sett kremen til side.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Skålen må ikke røre bunnen av kjelen for sjokoladen blir ødelagt om den blir for varm. Ta sjokoladen av vannbadet mens det forstatt er hele biter igjen og rør til alt er smeltet.

Vend den smeltede sjokoladen og konditorfargen i sitronkremen til massen er jevn. Avkjøl i kjøleskap

Pisk fløten til krem og eggehvitene stive. Vend først inn kremen i sitronkremen, deretter de stive eggehvitene. Konsistensen er nå mer som mousse. Fordel sitronsjokolademoussen over den avkjølte mandelbunnen, avrett toppen og sett kaken kjølig i minst seks timer. Den kan også stå over natten.

4

Crème fraîche- lag

Pisk fløte, crème fraîche, melis og sitron til en krem og smør det i et tynt lag på toppen av kaken.

5

Dekor

Like før servering piskes fløten til krem. Fyll i en sprøytepose med stjernetipp og lag små rosetter på kaken. Legg en sjokoladestjerne på hver rosett.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei