Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladepannekaker i mange lag

Med lag av nydelige pannekaker og sjokolade, er dette den ultimate desserten.

8 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladepannekaker i mange lag

Pannekakerøre:

25 g Dr. Oetker Bakekakao
225 g hvetemel
65 g sukker
2 egg sammenvispet
6 dl helmelk
2 ss nøytral olje

Fyll:

200 g hvit sjokolade
2 dl fløte
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Topping:

150 g mørk sjokolade
3 dl fløte

preparation

Tilberedning

1

Pannekaker

Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Lag en grop i midten av blandingen, og eggene og melken litt etter litt til en myk og glatt røre.

2

Pensle en stekepanne med slippbelegg (18cm) såvidt med litt olje, og sett kokeplaten på middels varme.Hell i omtrent 60ml røre (4ss) mens man vender på pannen slik at hele bunnen er dekket med røre. Prøv å ikke ha i for mye røre, unngå å lage for tykke pannekaker. Stek i ca. 2 minutter til pannekaken er sprø i kantene, og satt på midten.

3

Snu pannekaken forsiktig, og stek videre i 1-2 minutter til den er gjennomstekt. Legg den deretter på en rist dekket med bakepapir.

4

Gjenta trinn 2 og 3 til det har blitt totalt 16 pannekaker/til røren er stekt opp. La pannekakene avkjøles helt, pakk dem deretter inn i plast og sett kaldt. Hvis man ønsker, kan man skjære vekk de sprø kantene på pannekakene.

5

Fyll

Brekk opp den hvite sjokoladen i mindre biter, og smelt over vannbad sammen med frøene fra en vaniljestang. Avkjøl i 10 minutter.

Visp sjokoladen godt, samtidig som man heller i fløten. Dette skal bli en tykk og fyldig krem. Hvis kremen er noe rennende, kan den settes i kjøleskapet i noen minutter til den blir tykk nok til å smøre utover pannekakene.

6

Montering

Legg en pannekake på et flatt fat, og smør over et tynt lag med hvit sjokoladekrem. Legg en annen pannekake over, og ha på krem. Fortsett prosessen helt til alle pannekakene er på plass. Dekk til med plast, og sett til avkjøling i minst 30 minutter evt. helt til servering. Kaken blir vanskelig å skjære opp hvis sjokoladekremen er for myk.

7

Topping

Rett før servering lages sjokoladesaus. Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt i en gryte på svak varme sammen med fløten. Bland alt godt for å lage en fyldig saus.

Server kaken med sjokoladesausen og bringebær.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.