Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sprø vaniljehjerter

Det vil dufte nydelig hjemmebakt!

70 - 80 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sprø vaniljehjerter

Deig:

325 g hvetemel
75 g potetmel
125 g melis
stk. Dr. Oetker Vaniljestenger
250 g smør , kaldt i terninger
1 eggeplomme str. M/L
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Dekor om ønskelig:

Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Rør siktet hvetemel, potetmel, melis og vaniljesukker sammen i en bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, finhakk belgen og ha alt oppi det tørre. Smuldre smøret i melblandingen til det får en konsistens som rasp. Tilsett eggeplomme og samle deigen raskt. Dekk til deigen og sett den i kjøleskap i minst 40 minutter.

2

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme.

Dryss mel på bordet før deigen kjevles til den er 1/2 cm tykk. Stikk ut stjerner med en form og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stek vaniljestjernene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på en bakerist og oppbevar i en tett kakeboks.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.