Flag

Sure bånd med lime

12 - 15 stykker
Enkel
1440 minutter
Det er morsomt og forholdsvis enkelt å lage godteri hjemme. Disse syrlige båndene krever dog litt tålmodighet - eller rettere sagt ventetid.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sure bånd
10Dr. Oetker Gelatinblader
4lime
150 gsukker
75 gDr. Oetker Flytende glukose
1 tsDr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 ssnøytral olje
150 gsukker
0,5 tssitronsyre

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1

Sure bånd

Legg gelatinen i bløt i en bolle med kaldt vand. 

Ha limesaft og finrevet limeskall, 150 g sukker, flytende glukose og grønn konditorfarge i en kjele og la det koke i 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt. Kryst ut vannet av gelatinen og ha den i sukker- og limelaken så den smelter. Rør så det blir blandet.

Kle en stekeplate med bakepapir og smør bakepapiret med olje. Fordel limemassen jevnt utover bakepapiret, og la det tørke i romtemperatur i minst ett døgn. Massen skal føles helt tørr.

2

Bland 150 g sukker sammen med sitronsyre. Skjær eller klipp limemassen i passende strimler, og vend de deretter i sukker- og sitronsyreblandingen.

Er det høy luftfuktighet bør de sure båndene oppbevares i en lufttett beholder, ellers kan  de være i romtemperatur.