Sure bånd med lime

Det er morsomt og forholdsvis enkelt å lage godteri hjemme. Disse syrlige båndene krever dog litt tålmodighet - eller rettere sagt ventetid.

12 - 15 stykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sure bånd med lime

Sure bånd:

10 Dr. Oetker Gelatinblader
4 lime
150 g sukker
75 g Dr. Oetker Flytende glukose
1 ts Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 ss nøytral olje
150 g sukker
0,5 ts sitronsyre

preparation

Tilberedning

1

Sure bånd

Legg gelatinen i bløt i en bolle med kaldt vand. 

Ha limesaft og finrevet limeskall, 150 g sukker, flytende glukose og grønn konditorfarge i en kjele og la det koke i 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt. Kryst ut vannet av gelatinen og ha den i sukker- og limelaken så den smelter. Rør så det blir blandet.

Kle en stekeplate med bakepapir og smør bakepapiret med olje. Fordel limemassen jevnt utover bakepapiret, og la det tørke i romtemperatur i minst ett døgn. Massen skal føles helt tørr.

2

Bland 150 g sukker sammen med sitronsyre. Skjær eller klipp limemassen i passende strimler, og vend de deretter i sukker- og sitronsyreblandingen.

Er det høy luftfuktighet bør de sure båndene oppbevares i en lufttett beholder, ellers kan  de være i romtemperatur.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei