Vaniljesukker

Du kan finne de små boksene merket med vaniljesukker i nesten alle hjem. Men hva inneholder de egentlig? Og hvilke retter passer denne søte sukker- og vaniljeblandingen til? Vi forklarer og deler oppskrifter på hjemmelaget vaniljesukker. 

Hva er vaniljesukker?

Når du vaniljesukker omtales til bruk hos et konditori, refereres det til en blanding av sukker og finmalt vaniljestang/ vaniljeesktrakt. Være oppmerksom på at vaniljesukker ikke er det samme som vanilinsukker. Klikk for å lære mer om forskjellene mellom vanilje og vanilin. 

Hva blir vaniljesukker brukt til?

Bourbon vaniljesukker kan bare kalles "Bourbon Vaniljesukker" fordi det er laget med vanilje som kommer fra Bourbon-øyene i Madagaskar, Komorene, La Réunion, Seychelles eller Mauritius. Vaniljesukker brukes hovedsakelig i søte bakeoppskrifter, slik som enkle kaker og desserter. Når du serverer deilige kaker, tilfører vaniljesukker også en fin finish til den piskede kremen. Aromaen og smaken av vanilje har en berusende effekt på kjekselskere som baker til jul. Dr. Oetker-serien inkluderer to produkter i denne kategorien - klassisk Bourbon Vaniljesukker og naturlig Bourbon Vaniljesukker med rå rørsukker. Oppdag favorittene dine. 

Erstatning for vaniljesukker

Den enkleste erstatningen for vaniljesukker er vanillinsukker. To poser vaniljesukker tilsvarer en pose vanilinsukker, som har en mer intens smak. Hvis du vil bruke et produkt med vanilje, anbefaler vi at du kjøper vaniljestang. Frøene kan fjernes fra belgene med bare noen få korte trinn og gjøres om til hjemmelaget vaniljesukker. 

Kjøp og oppbevaring av vaniljesukker

Vaniljesukker finnes i bakeavdelingen i alle supermarkeder og selges som oftest i bokser på ca. 140 g til 175 g. For å sikre lang holdbarhet, bør man oppbevare vaniljesukker ved romtemperatur på et tørt sted. Vaniljesukker er tilgjenglig i butikker og kan bestilles online fra enkelte aktører som Kolonial og Meny. 

Lag vaniljesukker hjemme: oppskrift

Alt du trenger for å lage hjemmelaget vaniljesukker er vaniljestang og hvitt sukker. I videoen viser vi deg hvordan du lager vaniljesukker selv. 

 

Ingredienser for 200 g vaniljesukker:

  • 2 vaniljestenger
  • 200 g sukker

 

Metode:

  1. Skjær vaniljestangene på langs og skrap ut frøene. 
  2. Bland vaniljefrøene og sukkeret godt sammen i en bolle. Hell deretter alt i en forseglet krukke sammen med vaniljestangene. For å nyte den fulle vaniljesmaken, la krukken stå et mørkt og kjølig sted i minst 1 uke. 

Vårt tips: Så fort vaniljesukkeret er brukt opp, kan du fylle opp glasset med ferskt sukker og la det trekke i en uke igjen. Du kan fortsette å gjøre dette frem til de svarte belgene blir bleke. 

Oppskrifter med vaniljesukker

Enten de er kjøpt i bokser eller hjemmelaget, brukes vaniljesukker i mange forskjellige oppskrifter. Her finner du et stort utvalg av favorittoppskriftene våre med vaniljesukker. 

Opprinnelsen til vanilje

Lær alt om historien til vanilje. 

Les mer om opprinnelsen til vanilje her
Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei