Flag

Bløtkake

ca. 10 - 12 porsjoner
Middels
120 minutter
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
5egg
125 gsukker
125 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll
jordbærsyltetøy
ca. 200 gjordbær
7 dlQ-Meieriene kremfløte
5 sssukker
1 pakkeDr. Oetker Cream Fix
Dekorasjon
Dr. Oetker Strøssel Mix
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker Strøssel Mix
Picture - Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters
1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. 

Kle bunnen av en springform (Ø 24 cm) med bakepapir og hell massen i formen. 

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. 

Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret. 

2

Fyll og dekor

Del kakebunnen i tre deler. Legg på jordbærsyltetøy på nederste del av kakebunnen. Pisk Q-kremfløte med sukker, tilsett Cream fix. Pass på å ikke piske for lenge. 

Ta av ca. 1/3 del av kremfløten (brukes til å stryke på kaken og til dekor). Del jordbær i mindre biter. Legg på krem på den nederste bunnen og fordel jordbærbitene utover bunnen. Gjenta på neste lag. Legg på siste bunn, og stryk på krem jevnt rundt kanten og på toppen av kaken

Ha resten av kremfløten i en sprøytepose og dekorer med kremtopper. Dryss på Mix strøssel og dekorer med fargerike tall og bokstaver.