Flag

Daimiskake

ca. 12 kakestykker
Middels
60 minutter
En klassiker som gjør seg godt på kakebordet, og smaker alltid nydelig
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Nøttebunn
4eggehviter
150 gmelis
300 gmandler , grovhakket
Iskrem
3 dlQ-Meieriene kremfløte
4eggeplommer
150 gmelis
4Dr. Oetker Gelatinblader (valgfritt)
4 stkDaim-plater
Dekorasjon
100 ghvit sjokolade
10 gDelfiafett (kokosfett)
2 pakkerDr. Oetker Golden and Shiny Pearls
2 stkDaim-plater finhakket

Se produkter

1

Sett stekeovnen på 175 °C varmluft eller over- og undervarme.
Legg bakepapir i bunnen av en springform, Ø 20-22 cm. 

2

Nøttebunn

Start med å grovhakke mandlene i en foodprosessor.

Pisk så marengs. Pisk opp eggehvitene først, og tilsett litt og litt melis. Pisk til du har en blank masse. 

Vend inn mandlene og hell i springformen med bakepapir i bunnen. 

Stek nøttebunnen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen og sett den på et fat. 

Plasser en justerbar kakering utenfor kakebunnen, slik at den ligger ca. 1 cm fra kanten (eller bare sett bunnen tilbake i springformen).

3

Iskrem

Pisk en slapp krem av kremfløten. Sett den i kjøleskap mens eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. 

For å få en kake som ikke smelter, tilsett fire plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut vannet og rør de myke bladene ut i 3 ss kokende vann. Gelatinen må være rykende varm. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten av kremen. Jobb raskt for å unngå tråder. 

Hell kremen i formen med nøttebunnen og sett kaken i fryseren i 4-6 timer før den skal spises.

4

Dekorasjon

Smelt hvit sjokolade med kokosfett. Ha i en sprøytepose eller i en liten pose av plast. Klipp et lite hull og lag drip-kant langs kanten av kaken. 

Fordel så den knuste daimen  utover kaken og legg på Golden and Shiny Pearls.