Flag

Sjokoladekake med bjørnebær og krem

ca. 8 kakestykker
Middels
80 minutter
Saftig sjokoladekake fylt med krem og bjørnebær, dekket med sjokoladekrem.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
400 gsukker
4eggeplommer
4eggehviter
200 gsmør
300 ghvetemel
7 ssDr. Oetker Bakekakao
3 tsDr. Oetker Bakepulver
2 - 2,5 dlkokende vann
Sjokoladekrem
300 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (smeltet)
6eggeplommer
6eggehviter
Til montering av kaken
5 dlfløte
1 pakkeDr. Oetker Cream Fix
250 - 300 gbjørnebærsyltetøy
200 gbjørnebær (friske)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (smeltet)
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
1

Kakebunn

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis. Smelt smøret, la det avkjøles litt og tilsett det langsomt i eggedosisen under omrøring. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og vend det inn i røren. Tilsett forsiktig det kokende vannet.

Pisk eggehvitene stive i en bolle og vend dem inn i kakerøren. Smør en 24 cm rund springform med litt smeltet smør og kle bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i ca 30 minutter på 175°C. La kaken bli helt avkjølt før den deles i tre lag.

2

Sjokoladekrem

Vend eggeplommene inn i den smeltede sjokoladen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i sjokolademassen. Sett sjokoladekremen kjølig mens kremfløten til monteringen piskes.

3

Montering av kaken

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel halvparten av syltetøyet på den nederste kakebunnen og legg på noen friske bjørnebær. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på kakebunnen til lag nr. to. Gjenta prosessen og legg på den siste kakebunnen.

Smør sjokoladekremen på sidene og på toppen av kaken med en palletkniv, slik at kremen er jevnt og pent fordelt på hele kaken. Pynt toppen av kaken med resten av bjørnebærene. Kaken kan med fordel stå en time på kjøling før servering.