Flag

Eplekake med kanelmarengs

ca. 20 kakestykker
Middels
60 minutter
Fruktig eplekake laget i langpanne
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Gjærdeig
2 dlmelk
50 gsmør
375 ghvetemel
1 pakketørrgjær
50 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
3eggeplommer
Fyll
1,5 kgepler
2,5 dlvaniljekrem
Marengs
0,5 tskanel
100 gsukker
3eggehviter
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50g)
1

Gjærdeig

Varm melken, og smelt smøret i melken. Bland mel og tørrgjær godt i en bakebolle. Tilsett øvrige ingredienser og melk- og smørblandingen, og elt det hele godt til en glatt deig. Bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin, minst 5 min. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har blitt tydelig større.


Smør en stor langpanne, og forvarm ovnen til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.

2

Fyll

Skrell og rens eplene. Del eplene i fire deler, og skjær deretter i tynne båter. Elt deigen på en melet overflate, før den kjevles ut i langpannen. Fordel vaniljekremen utover deigen. Legg epleskivene på vaniljekremen.


Stek kaken i den nederste delen av ovnen i ca. 25 min.

3

Marengs

Bland sukker og kanel. Visp eggehvitene helt stive, ha i sukkerblandingen mot slutten av vispingen. Ha massen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag striper over epleskivene. Strø til slutt over mandelskivene.


Stek kaken videre midt i ovnen i ca. 15 min.