Flag

Nøtterull med bringebærkrem

10 - 12 porsjoner
Middels
60 minutter
Rullekake laget med nøtter og fylt med bringebærkrem
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
En rullekake har, akkurat som bløtkake, godt av å stå noen timer og trekke før servering.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
100 ghasselnøtter , skivede
4egg str M/L, romtempererte
120 grørsukker
70 ghvetemel
Bringebærkrem
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 ssmelis
2,5 dlfløte
3 sscrème fraîche
2 ssbringebærsyltetøy
Fyll og pynt
200 gbringebærsyltetøy
Dr. Oetker Chocolate Stars

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Chocolate Stars
1

Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme.

2

Kakedeig

Blend 50 gram hasselnøtter til nøttemel. Pisk egg og sukker skummende hvitt. Vend forsiktig nøttemel og hvetemel i eggemassen og fordel deigen jevnt i et rektangel (ca 30x40 cm) på et stekebrett med bakepapir. Dryss resten av hasselnøttene over deigen.

3

Stek bunnen midt i ovnen i 6-7 minutter, til den er gyldenbrun.

4

Strø sukker på et stykke bakepapir og vend bunnen over. La bakepairet sitte på og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over, slik at bunnen ikke blir tørr og knekker under rulling. La den avkjøle.

5

Bringebærkrem

Pisk vaniljesukker, melis, fløte, crème fraîche og bringebærsyltetøy til det er kremete og luftig.


Trekk bakepapiret av bunnen.

6

Fyll og pynt

Rør i syltetøyet og fordel det utover den avkjølede bunnen i et tynt lag. Fordel bringebærkremen utover syltetøyet. Rull kaken sammen og la den ligge med skjøten ned. Pakk rullekaken i plastfolie og legg den i kjøleskap til den skal serveres. Pynt gjerne med et dryss melis og sjokoladestjerner før servering.

Oppskriftstips

  • En rullekake har, akkurat som bløtkake, godt av å stå noen timer og trekke før servering.