Flag

Vaniljekranser med hakkede mandler

50 - 60 stykker
Enkel
90 minutter
Denne enkle oppskriften på hjemmelagede vaniljekranser får hjemmet til å dufte deilig av jul. Heng de på juletreet i et vakkert bånd.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
180 gmykt smør
180 gsukker
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
300 ghvetemel
0,5 tshjortetaksalt
1 knivsoddsalt
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1egg str. M/L

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1

Kakedeig

Pisk smør og sukker hvitt med en håndmikser og tilsett vaniljepaste. Sikt i hvetemel, hjortetakksalt og salt. Tilsett hakkede mandler og vend deigen lett med en deigskrape. Ha i egget og samle deigen uten å kna den for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i minst 1 time, den kan gjerne ligge opp til et døgn.

2

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C over- og undervarme.


Form vaniljekranser (ø 4 cm) ved for eksempel å bruke en kjøttkvern med kakeplate/ hullskive og bruk stjerneåpningen. Legg de på en stekeplate med bakepapir.


Stek vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl de på en bakerist og oppbevar de i en lufttett kakeboks.

Steketid: 8 - 10 Minutter