Bursdagsmuffins med sjokoladetrekk

Klassiske sjokolademuffins med glasur av belgisk sjokolade

ca. 15 - 20 stykker

Enkel 60 minutter

Skal du feire barnebursdag? Prøv disse sjokolademuffinsene og lag fargerike ballonger med Disco sjokoladelinser. Glasuren er laget med vår mørke bakesjokolade og den kan varieres med Dr. Oetker Melk Bakesjokolade som er litt mildere i sjokoladesmaken.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bursdagsmuffins med sjokoladetrekk

Muffins:

200 g hvetemel
35 g Dr. Oetker Bakekakao
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 ts salt
3 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
175 g sukker
1 egg
2,5 dl melk
0,5 dl nøytral olje

Glasur og dekorasjon:

1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (eventuelt Dr. Oetker Bakesjokolade Melk)
15 g smør
Dr. Oetker Disco sjokoladelinser
20 g hvit sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Muffins

Sett stekeovnen på 180  °C varmluft.

Vei opp det tørre i en bolle. Rør det sammen med en visp, så slipper du å sikte ingrediensene.

I en annen bolle blandes det våte og vispes sammen. Bruk en håndvisp og bland det tørre i det våte. Visp til røren er jevn uten klumper.

Fordel muffinsformer i to muffinsbrett. Fyll formene 3/4 fulle med røre. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter og la de avkjøles på en bakerist.

Varmluft 180 °C

Plassering: Midt i ovnen

2

Glasur og dekorasjon

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Stryk glasuren jevnt på muffinsene.
 
Smelt hvit sjokolade overvannbad eller i mikroovn. Ha sjokoladen i en pose. Tegn på «ballongtråder» og legg på  Disco sjokoladelinser. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei