Flag

Summer S'mores cupcakes med rabarbrakompott

12 stykker
Middels
100 minutter
Oppskrift på sommerlige cupcakes med nydelig marshmallowtopping
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Cupcakedeig
150 gmykt smør
150 gsukker
3egg
50 gmandelmel
50 gmandelmel
150 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
0,75 dlhylleblomstsaft
Fyll
200 grabarbra i små biter
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
75 gsukker
Marshmallowtopping
7Dr. Oetker Gelatinblader
0,75 dlvann
250 gsukker
0,75 dllys sirup
2 tssitronaroma etter ønske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Cupcakedeig

Sett ovnen på 175 grader, varmluft.


Rør smør og sukker mykt. Visp i eggene et om gangen, og visp i ett minutt mellom hvert egg som tilsettes. Rør inn hylleblomstsaft og mandelmel. Sikt til slutt i hvetemel og bakepulver, og bland til en jevn deig. Fordel deigen i muffinsformer, og stek cupcakes'ene i ca. 20 minutter.

2

Fyll

Kok opp rabarbra, vaniljesukker og sukker på svak varme. Kok til rabarbraen er myk. Lag en grop i midten av hver cupcake med en teskje, og fyll med rabarbrakompott.

3

Marshmallowtopping

Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann mens sukkerblandingen tilberedes. Hell vann, sukker og sirup i en kasserolle og la det koke opp langsomt under omrøring. Kok sukkerblandingen på svak varme, til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, til sukkerblandingen når 130 grader. Det er viktig at blandingen når denne temperaturen (men maksimalt 140 grader), for at toppingen skal få riktig konsistens.


Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i 1ss vann blandet med 2ts sitronaroma og litt av sukkerlaken. Hell det over i en bolle, og tilsett resten av sukkerlaken. Visp blandingen på middels hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Ha blandingen over i en sprøytepose med stjernetupp med en gang, og lag små topper på cupcakes'ene slik at fyllet skjules. La cupcakes'ene stå litt før man brenner av toppingen med en gassbrenner for at de skal bli gyldne.