Donut-småkaker med enkel glasur

Donut er en amerikanske smultring friteret i olie, vi har laget en variasjon av småkaker stekt i stekeovn.

ca. 12 stykker

Middels 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Donut-småkaker med enkel glasur

Doughnut-småkaker:

150 g mykt smør
65 g sukker
1,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
250 g hvetemel

Glasur og dekorasjon:

1 pose Dr. Oetker Buttercream Base
0,5 dl vann
ca. 0,5 ts Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
ca. 0,5 ts Dr. Oetker Blå Konditorfarge
ca. 0,5 ts Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Rainbow Mix

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 170 °C varmluft eller 190 °C over- og undervarme.

1

Kakedeig

Pisk smør og sukker til det er mykt og kremet med en håndmikser. Tilsett vaniljeekstrakt og mel, og samle deigen med hendene inntil den er myk og henger sammen. Elt deretter deigen lett på et meldrysset bord.

Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, dryss med litt mel om deigen klistrer seg til underlaget. Bruk to utstikkere (Ø 7 cm og Ø 2 cm) og stikk ut først med den største utstikkeren og så med den lille i hver sirkel. Deigen gir ca 10 småkaker, samle deigen og kjevle ut på nytt til alt er brukt opp.

Legg småkakene på en stekeplate dekket med bakepapir, la det være litt av stand mellom hver. Sett stekeplaten i kjøleskap i 30 minutter. 

Stek de kalde småkakene midt i ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter. La de avkjøle på platen i 5 minutter før de legges på en bakerist for å bli helt avkjølte.

2

Glasur

Ha innholdet i posen med "Base for Buttercream" i en bolle og tilsett mesteparten av vannet. La det være litt vann igjen slik at den ikke bli for tynn. Det er bedre at den er litt for tykk før konditorfargene tilsettes.

Fordel glasuren i tre boller og tilsett rosa, blå og gul konditorfarge til ønsket farge er nådd. Er glasurene fortsatt for tykke kan man tilsette litt vann for å få riktig konsistens.

3

Dekorasjon

Bruk en teskje til å fordele glasurene på småkakene slik at det blir noen av hver farge. Det gjør ingenting om glasuren flyter litt utover kanten, det gir bare ett glasert doughnut uttrykk. Dryss på med Rainbow mix mens glasuren fortsatt er fuktig og la glasuren sette seg. 

Tips

Er det ikke plass til stekeplaten i kjøleskapet kan man legge bakepapir på ett brett eller lignende. Når de har stått i kjøleskapet og er klare for steking kan man forsiktig trekke bakepapiret over til stekebrettet.


Man kan velge de fargene man ønsker på glasuren, eventuelt også bruke glasuren uten å farge den.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei