Finske brød
ca. 50 stykker
Enkel
65 minutter
Finske brød er en klassisk dansk julesmåkake. Perlesukker og hakkede mandler på toppen gjør finske brød til en småkake de fleste liker.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
300 g
hvetemel
100 g
sukker
200 g
smør , kaldt i terninger
2 ts
mandelaroma
Totalt :
65 minutter
Tilberedelse :
20 minutter
1
Deig
Bland hvetemel, sukker, vaniljesukker og hakkede mandler. Smuldre i smøret, tilsett så mandelaromaen og samle deigen raskt sammen.
Sett deigen kjølig i ½-1 time.
Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.
2
Utbaking og dekor
Rull deigen ut i fingertykke pølser (diameter ca. 1,5 cm) og legg de tett sammen. Pensle med lett sammenpisket eggehvite og dryss på hakkede mandler og perlesukker.
Del pølsene opp i mindre biter på ca. 4-5 cm og legg de på en stekeplate med bakepapir. Stek småkakene midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er litt gyldne.
La de avkjøles helt før de oppbevares i en lufttett kakeboks.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER