Smørkrem er perfekt til kaker og sikrer en jevn overflate f.eks. som underlag til marsipan- eller fondantlokk. Smørkrem kan også fungere som topping på cupcakes eller som mellomlag i kaker.
Dr. Oetker Base for Buttercream kan brukes til å lage smørkrem, kremosttopping og glasur med vaniljesmak:
Til smørkrem: Tilsett 200–250 g romtemperert smør og pisk med håndmikser i 4 min. Ha kremen over i en sprøytepose og dekorer 12 store cupcakes eller en stor kake.
Til kremosttopping: Tilsett 150 g kald kremost + 100 g romtemperert smør og pisk med håndmikser i 4 min. Ha kremen over i en sprøytepose og dekorer 12 store cupcakes eller en stor kake.
Til glasur: Tilsett ½ dl kaldt vann og rør til glasuren blir jevn, hell glasuren over kaken - det er nok til en rund kake med en diameter på ca. ø 24 cm.
TIPS: Sett farge på smørkremen med Dr. Oetker Concentrated Colours.