Dripcake med stjerner

En nydelig sjokoladekake med sjokoladekrem og sjokoladeganache.

8 - 10 kakestykker

Vanskelig 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Dripcake med stjerner

Bunn:

150 g mykt smør
300 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
2,5 dl melk

Sjokoladekrem:

400 g mykt smør
600 - 700 g melis
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Melk (lys)
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
8 ss kaffe
8 - 10 romdråper (kan sløyfes)

Sjokoladeganache:

1,5 poser Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
75 g fløte
1 ss Dr. Oetker Flytende glukose (dette er for litt ekstra glans, kan sløyfes.)

Dekor:

Dr. Oetker Chocolate Stars
Dr. Oetker Rainbow Mix

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk sammen mykt smør (romtemperert) og sukker til det blir hvitt med en ballongvisp. Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, bakepulver og kakao i en bolle, og tilsett dette vekselsvis med melken. Alltid greit å avslutte med litt mel, da er det mindre sjanse for at røren skiller seg. Ha lav hastighet på mikseren. Ikke miks for lenge, bare til det er så vidt blandet sammen.

2

Smør 3 stk 20 cm store kakeformer godt og kle de med bakepapir. Stek kakebunnene nederst i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter. Stek gjerne flere bunner samtidig. For å sjekke om kakebunnene er ferdige kan man bruke en bakepinne i midten av kakene. Om det ikke er noe kake på pinnen er den ferdig. Kakebunnene avkjøles helt.

3

Sjokoladekrem

Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg. Pisk sammen smør og melis til det blir hvitt (ca. 3-4 minutter). Ha i den avkjølte sjokoladen, 8 ss kaffe og eventuelt romdråper, og bland på lav hastighet til kremen er jevn.

Legg en kakebunn på et fat, og smør på litt av kremen. Fortsett slik med alle lagene. Dekk så hele kaken med krem og stryk det så rett og fint du klarer. Prøv å få en rett kant, dette kan kreve litt tålmodighet. Hold av litt krem til pynting på toppen.

Hell Rainbow Mix på fatet langs kanten av kaken. Bruk en bakepensel og dytt strøsselet litt oppover. Fortsett til du har en fin kant med strøssel rundt hele kaken. Sett kaken i fryseren eller i kjøleskap mens ganachen lages.

4

Sjokoladeganache

Hakk sjokoladen i små biter og ha det i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet. Hell den over sjokoladen og tilsett glukosen. La det stå et par minutter før alt røres sammen til en jevn og blank ganache. Vær tålmodig, dette kan ta litt lenger tid enn man tror. Sett bollen i kjøleskapet i noen minutter til den tykner litt.

5

Ta kaken ut av fryseren/ kjøleskapet. Nå som den er kald er det lettere å få til pene dryppestriper. Dette fordi kulden hjelper til å stoppe ganachen fra å renne helt ned. Ha 1/4 del av ganachen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og sprøyt forsiktig litt rundt kanten. Dette skal lage dryppene nedover kakesiden. Test forsiktig så du ser hvor mye som skal til for at det blir pent. Når du har kommet helt rundt kan du helle ganache i midten av kaken. Se litt an hvor mye som skal helles på så det ikke renner over. Stryk lett med en spatula eller lignende slik at overflaten blir jevn og pen.

Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med foreksempel 1B tipp, og sprøyt små topper rundt hele kaken. Sett så en sjokoladestjerne på hver topp.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei