Flag

Eventyrkaker

ca. 10 kakestykker
Middels
40 minutter
Med en herlig smakskombinasjon av aprikos og syrlig kremost blir disse rullekakene en sikker suksess til barnebursdagen.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Rullekake
4egg
1,5 dlsukker
1 dlhvetemel
0,5 dlpotetmel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll
100 gkremost
0,75 dlmelis
2 dlfløte
1 dlaprikospuré (barnemat) eller aprikossyltetøy
Pynt
Dr. Oetker Sweetheart strøssel
grønn marsipan
pisket krem

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel
1

Rullekake

Sett ovnen på 225°C. Bland mel, potetmel og bakepulver. Visp egg og sukker luftig, og vend de tørre ingrediensene inn i eggemassen. Ha deigen på en stekeplate med bakepapir (ca. 30x40 cm). Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter.


Vend deigen over på sukkerstrødd bakepapir, og trekk papiret fra stekingen forsiktig av. Hvis papiret er vanskelig å få av, kan det pensles med litt kaldt vann.

2

Fyll

Visp fløten og melis. Bland kremosten med aprikospuré. Vend halvparten av den piskede fløten forsiktig i osteblandingen.


Ha blandingen ut over kaken, og rull den sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker. Rull kaken sammen på den lange siden, og legg rullen i kjøleskapet et par timer. Skjær deretter kaken i 4 cm tykke skiver.

3

Pynt

Kjevle marsipanen flat, og skjær smale remser (med en kniv eller en kakespore). Ha marsipanremsene rundt hvert kakestykke. Pynt kakene med krem og Prinsesse Lillifee strøssel og evt. sukkerfigurer.