Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Eventyrkaker

Med en herlig smakskombinasjon av aprikos og syrlig kremost blir disse rullekakene en sikker suksess til barnebursdagen. Eller hvorfor ikke også til voksenbursdagen?

om 10 kakestykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Eventyrkaker

Rullekake:

4 egg
1,5 dl sukker
1 dl hvetemel
0,5 dl potetmel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

100 g kremost
0,75 dl melis
2 dl fløte
1 dl aprikospuré (barnemat) eller aprikossyltetøy

Pynt:

Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Strøssel
grønn marsipan
pisket krem

preparation

Tilberedning

1

Rullekake

Sett ovnen på 225°C. Bland mel, potetmel og bakepulver. Visp egg og sukker luftig, og vend de tørre ingrediensene inn i eggemassen. Ha deigen på en stekeplate med bakepapir (ca. 30x40 cm). Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter.

Vend deigen over på sukkerstrødd bakepapir, og trekk papiret fra stekingen forsiktig av. Hvis papiret er vanskelig å få av, kan det pensles med litt kaldt vann.

2

Fyll

Visp fløten og melis. Bland kremosten med aprikospuré. Vend halvparten av den piskede fløten forsiktig i osteblandingen.

Ha blandingen ut over kaken, og rull den sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker. Rull kaken sammen på den lange siden, og legg rullen i kjøleskapet et par timer. Skjær deretter kaken i 4 cm tykke skiver.

3

Pynt

Kjevle marsipanen flat, og skjær smale remser (med en kniv eller en kakespore). Ha marsipanremsene rundt hvert kakestykke. Pynt kakene med krem og Prinsesse Lillifee strøssel og evt. sukkerfigurer.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.