Flag

Gulrotkake

ca. 10 kakestykker
Middels
100 minutter
Klassisk gulrot kake, denne har også valnøtter i bunnen.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
2,5 dlmatolje
3,5 dlsukker
4 dlrevne gulrøtter
3egg
4 dlhvetemel
1 tsDr. Oetker Natron
1 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 tssalt
0,5 tsmalt muskat
1 tskanel
50 gvalnøtter
Glasur
200 gkremost
200 gsmør smeltet og avkjølt
3 dlmelis
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet sitronskall og saft fra 1 sitron
Dekorasjon
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel eller annen Dr. Oetker strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Kakedeig

Visp sukker og olje hvitt. Tilsett revet gulrot og bland i et egg av gangen. Bland resten av ingrediensene og ha i deigen. Hakk valnøttene og ha i deigen.


Hell deigen i en smurt kakeform (ca. 23 cm). Stek kaken på 200 grader i ca. 60 minutter. La kaken avkjøles helt for pynting.

2

Glasur

Visp alle ingrediensene til du får en luftig og fin konsistens, og bred over kaken. La kaken stå kaldt en stund, så glasuren stivner noe.

3

Dekorasjon

Dekorer med Dr. Oetker strøssel.