Gulrotkake
ca. 10 kakestykker
Middels
Klassisk gulrot kake, denne har også valnøtter i bunnen.
Ingredienser
Slik gjør du
Kakedeig
2,5 dl
matolje
3,5 dl
sukker
4 dl
revne gulrøtter
3
egg
4 dl
hvetemel
1 ts
0,5 ts
salt
0,5 ts
malt muskat
1 ts
kanel
50 g
valnøtter
Glasur
200 g
kremost
200 g
smør smeltet og avkjølt
3 dl
melis
revet sitronskall og saft fra 1 sitron
Tilberedelse :
100 minutter
1
Kakedeig
Visp sukker og olje hvitt. Tilsett revet gulrot og bland i et egg av gangen. Bland resten av ingrediensene og ha i deigen. Hakk valnøttene og ha i deigen.
Hell deigen i en smurt kakeform (ca. 23 cm). Stek kaken på 200 grader i ca. 60 minutter. La kaken avkjøles helt for pynting.
2
Glasur
Visp alle ingrediensene til du får en luftig og fin konsistens, og bred over kaken. La kaken stå kaldt en stund, så glasuren stivner noe.
3
Dekorasjon
Dekorer med Dr. Oetker strøssel.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER