Flag

Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

14 - 16 kakestykker
Middels
100 minutter
Juleostekake med en smak av kanel og kardemomme og bunn av pepperkaker, toppet med tyttebæmousse!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Pepperkakebunn
200 gpepperkaker
60 gsmør
Kakebunn med hvit sjokolade
50 gsmør
100 ghvit sjokolade , hakket
1egg
85 gbrunt farin
0,5 tskanel
60 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
Ostefyll
400 gphiladelphiaost eller annen kremost
150 gsukker
0,5 tskanel
1 tskardemomme
2egg
Tyttebærmousse
4Dr. Oetker Gelatinblader
340 gtyttebærsyltetøy
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
200 gphiladelphiaost eller annen kremost
200 gcrème fraîche
2 dlfløte
15 - 20 dråperDr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dekor
1 pakkeDr. Oetker Golden and Shiny Pearls
pepperkake
pikekyss
sukkertøystenger

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
1

Pepperkakebunn

Smelt smøret, knus pepperkakene og bland det sammen. Press blandingen ned i bunnen av en springform (Ø 22 cm) kledd med bakepapir. Press det godt ned. Sett formen tilside mens kakebunnen med hvit sjokolade lages.

2

Kakebunn med hvit sjokolade

Sett stekeovnen på 175 °C over og undervarme.

Smelt forsiktig smør og hvit sjokolade i en kjele eller i mikrobølgeovn. Ha egg, brunt farin og kanel i en bolle og pisk til det er lyst og luftig. Vend inn det smeltede smøret og sjokoladen. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend røren sammen. 

Hell røren over pepperkakebunnen og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. La bunnen avkjøles litt før neste ostefyllet legges på.

3

Ostefyll

Bland ost, sukker, kanel og kardemomme sammen til det får en myk og jevn konsistens.  Tilsett ett egg av gangen under kraftig omrøring. Hell massen over den stekte bunnen i springformen. 

Stek kaken midt i ovnen i 40-50 minutter til fyllet har satt seg. La kaken avkjøles en stund før den settes i kjøleskap for å bli helt kald.

Når kaken er helt kald tas den ut av springformen og sette på et serveringsfat. Ha kakeplast og en kakering rund kaken eller bruk ringen fra springformen.

4

Tyttebærmousse

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ha tyttebærsyltetøy og vaniljesukker i en kjele og varm det langsomt opp til alt er smeltet sammen og blandingen er varm. Blend syltetøyet med stavmikser eller i en foodprocessor til det er en jevn masse. Ta gelatinen opp, kryst ut vannet og smelt det i det lune syltetøyet.

Pisk kremost og crème fraîche sammen. Tilsett litt og litt tyttebærsyltetøy under kontinuerlig pisking. I en annen bolle piskes fløten til en myk krem sammen med rosa konditorfarge. Tilsett den myke kremen i tyttebærkremen og vend det forsiktig sammen. 

Fordel tyttebærmoussen på toppen av den avkjølede ostekaken og lag toppen jevn. Sett kaken kaldt inntill moussen har satt seg, minst 5 timer.

5

Dekor

Ta ostekaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen og kakeplasten. Dekorer kaken med pikekyss, pepperkaker, sukkertøystenger og Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls.

Kaken kan gjerne lages dagen før, men vent med pyntingen til rett før servering.

Oppskrift på pikekyss finnes her: Pikekyss