Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fastelavnsboller

Fylt med vaniljekrem.

om 14 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fastelavnsboller

Bolledeig:

500 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
150 g smør
50 g gjær
1,5 dl melk
1 egg

Fyll:

1 pakke vaniljekrem

Pynt:

200 g melis + vann og evt. konditorfarge
Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls evt. annen Dr. Oetker strøssel

preparation

Tilberedning

1

Bolledeig

Bland mel og vaniljesukker. Smuldre i smør. Rør ut gjæren i lunken melk, og bland sammen med melblandingen. Tilsett 1 egg. Elt massen til en smidig deig, og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.

2

Rull ut deigen til en firkantet flate på et meldrysset bord. Skjær den i 10x10 cm firkanter og fordel 2 ts vaniljekrem midt på hvert stykke. Brett deigen sammen rundt fyllet, og legg bollene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Prøv å "elte" skjøten inn i bollen, så fyllet ikke flyter ut når bollen stekes.

3

La bollene etterheve i 20 minutter. Pensle dem med melk, og stek dem i en forvarmet ovn på 200ºC i 15-20 minutter.

4

Pynt

Dekorer bollene med melis, strøssel og dekorskrift.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.