Flag

Fastelavns snurrer

15 - 18 stykker
Middels
90 minutter
En vri på de klassiske kanelsnurrene – morsom farget bolledeig snurret med appelsinremonce. Perfekt til både fastelavn eller barnebursdag.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Farget bolledeig
100 gsmeltet smør
0,5 dlvarmt vann
1 poseDr. Oetker Surdeig
600 ghvetemel
3 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3 dllettmelk
1 tsDr. Oetker Blå Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Rød Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Gul Konditorfarge
Appelsinremonce
150 gsukker
150 gmykt smør
revet appelsinskall

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
1

Farget bolledeig

100 gsmeltet smør
0,5 dlvarmt vann
1 poseDr. Oetker Surdeig
600 ghvetemel
3 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3 dllettmelk
1 tsDr. Oetker Blå Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Grønn Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Rød Konditorfarge
1 tsDr. Oetker Gul Konditorfarge

Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland 1 pose Dr. Oetker Surdeig med de tørre ingrediensene. Tilsett vann, melk og det avkjølte smøret i de tørre ingrediensene og elt godt i 10-15 minutter. 

Del bolledeigen opp i 4 like store klumper. Tilsett farge til ønsket nyanse i hver deigklump og elt deigen godt. La deigene heve under et fuktig håndkle i 30 minutter. 

2

Appelsinremonce

150 gsukker
150 gmykt smør
revet appelsinskall

Bland sukker, smør og finrevet appelsinskall sammen til en masse. La det stå i romtemperatur imens deigen hever ferdig. 

3

Utbaking

Sett ovnen på 185 °C varmluft. 

Kjevle ut de fire deigene til fire rektangler på ca. 35 x 20 cm. Legg deigene deretter oppå hverandre, med ca. 1/3 av appelsinremonce mellom hvert lag. 

På den brede siden, skjær 2 cm brede strimler. Snurr hver strimmel ti len spiral, og tvinn spiralene rundt til det danner en bolle. 

4

Steking

Stek de fargerike bollene i ca. 12-15 minutter. Server dem lune eller avkjølte.

Steketid: ca. 12 - 15 Minutter