Flag

Søte tebriks-snurrer

ca. 12 - 14 stykker
Middels
165 minutter
En blanding av tebriks og kanelsnurrer! Gjærdeig formet som snurrer og fylt med en remonce av valmuefrø og marsipan.
Er du glad i kanelsnurrer men har lyst på en ny smak, eller er du glad i tebriks men har ikke lyst til å gi deg i kast med wienerbrød så er dette en oppskrift for deg. Snurrene er laget på en søt gjærdeig med Dr. Oetker Tørket Surdeig som gjør bakverket ekstra saftig og nydelig. De er fylt med...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
2,25 dllettmelk
75 gsmør
500 ghvetemel
70 gsukker
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
10 gsalt
1 poseDr. Oetker Surdeig
1egg str. M/L
Tebriksremonce med marsipan
150 gmykt smør
150 gsukker
150 gmarsipan revet
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,5 tsmandelaroma
50 gvalmuefrø
1egg til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Surdeig
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Gjærdeig

Varm opp melk og smør til smøret er smeltet og væsken er fingervarm.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og innholdet fra en pose Surdeig. Tilsett væsken og egg. Elt deigen på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til alt innholdet er blandet. Elt deretter på medium hastighet i 6-8 minutter til deigen er myk, smidig og slår ut mot kanten av bollen. Samle deigen til en jevn klump, legg plastfolie over bollen og la den heve et lunt sted i 1 time.

2

Tebriksremonce med marsipan

La smører bli romtemperert og  riv marsipanen grovt på et rivjern.

Rør romtemperert smør, sukker, grovrevet marsipan, vaniljesukker, mandelaroma og valmuefrø sammen til en jevn masse.

3

Utbaking

Picture - Hjemmelavet tebirkes snurrer pack web

Elt deigen raskt sammen og kjevle den ut på et meldrysset bord til en størrelse på ca. 30x 60 cm. 

Smør remoncen utover hele deigen. Fold en tredjedel av deigen på den en langsiden inn over midten. Fold den andre tredjedelen over fra motsatt side slik at det dannes tre lag med deig. Skjær deigen i strimler (30 cm lange og 1,5-2 cm brede). Tvinn en strimmel et par ganger og rull den sammen til en snurr. Legg de på en stekeplate med bakepapir og plasser enden på hver snurr inn under bunnen. 

La de heve i ca. 45 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle. Pensle snurrene med et sammenpisket egg. 

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft det siste kvarteret av hevetiden.

Stek snurrene i 12-15 minutter til de er lysebrune og gjennomstekte.

Steketid: 12 - 15 Minutter


Tips

Er smøret litt for hardt til å røre sammen remoncen kan det varmes et par sekunder i mikrobølgeovnen. 

Snurrene smaker best samme dag de er bakt, men har du rester kan de pensles med litt vann og lunes i stekeovnen. Da smaker de nesten som nybakte. Snurrene kan også fryses.