Festkake med lysegrønn fondant

Sjokoladekake fylt med krem og bringebær.

ca. 8 kakestykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Festkake med lysegrønn fondant

Sukkerbrød:

4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
20 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
bringebærsyltetøy
3 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en springform ca. 22 cm. Stekes på 175 grader i ca. 30-40 minutter.

2

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Del den avkjølede kakebunnen i tre lag. Ta av litt over halvparten av kremen og rør inn 6-7 gode ss bringebærsyltetøy. Stryk bringebærsyltetøy på bunnen og legg på bringebærkrem. Gjenta på neste lag. Dekk kaken med resten av kremfløten. Sett kaken kjølig.


Lag blomster av hvit fondant. Farg litt av den hvite fondanten med gul farge og legg små kuler i midten av blomstene. La blomstene tørke i en eggekartong, gjerne natten over. Kna sammen 2 1/2 pakke fondant. Ha i litt grønn konditorfarge og kna til fargen er jevnt fordelt. Kjevle fondanten i ca. 0,3 mm tykkelse. Legg lokket på kaken. Tvinn en flette av resten av fondanten og legg den rundt kaken. Dekorer med de hvite blomstene (festes med melisglasur).

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei