Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Festkake med lysegrønn fondant

om 8 kakestykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Festkake med lysegrønn fondant

Sukkerbrød:

4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
20 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
bringebærsyltetøy
3 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en springform ca. 22 cm. Stekes på 175 grader i ca. 30-40 minutter.

2

Fyll og dekor

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Del den avkjølede kakebunnen i tre lag. Ta av litt over halvparten av kremen og rør inn 6-7 gode ss bringebærsyltetøy. Stryk bringebærsyltetøy på bunnen og legg på bringebærkrem. Gjenta på neste lag. Dekk kaken med resten av kremfløten. Sett kaken kjølig.


Lag blomster av hvit fondant. Farg litt av den hvite fondanten med gul farge og legg små kuler i midten av blomstene. La blomstene tørke i en eggekartong, gjerne natten over. Kna sammen 2 1/2 pakke fondant. Ha i litt grønn konditorfarge og kna til fargen er jevnt fordelt. Kjevle fondanten i ca. 0,3 mm tykkelse. Legg lokket på kaken. Tvinn en flette av resten av fondanten og legg den rundt kaken. Dekorer med de hvite blomstene (festes med melisglasur).

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.