Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Finske fastelavnsboller

Med marsipan.

om 20 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Finske fastelavnsboller

Bolledeig:

5 dl melk
50 g gjær
1 egg
2 dl sukker
1 ts salt
3 ts kardemomme
125 g smør
om 15 dl hvetemel

Pynt:

1 egg til pensling
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler

Fyll:

2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker og evt. litt sukker
100 g marsipan i tynne skiver

preparation

Tilberedning

1

Bolledeig

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Varm melken til den er lunken, og rør ut gjæren i melken. Rør inn salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett det avkjølte smøret.  Ha i hvetemelet litt av gangen, til deigen blir jevn og glatt. Deigen skal ikke være klissete.

Sett deigen på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse.

Trill ut ca. 24 små boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i ca. 10 minutter.

2

Pynt

Pensle bollene med egg og dryss over hakkede mandler. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 225°C til de er gyldne. Ta ut bollene, og sett dem til avkjøling.

3

Fyll

Visp fløten til krem, og smak til med litt vaniljesukker og evt. sukker.

Skjær over de avkjølte bollene, og legg et par tynne skiver med marsipan på den nederste delen. Legg en klatt krem over marsipanen, og legg på lokket.

Så er bollene klare til servering!

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.