Flag

Flettet Påskebrød

ca. 20 skiver
Middels
40 minutter
Søt gjærbakst med sitron, rosiner og mandler
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Deigen kan lages kvelden før: Tilbered gjærdeigen med kalde ingredienser, men med margarin eller annet mykt fett. Ha deigen i en bolle dekket med plastfolie i kjøleskap over natten. Elt deigen om morgenen og form den til en flette som beskrevet i oppskriften, la den heve og stek.
Oppskriftstips
Påskebrødet kan også lages som rundstykker: del deigen i 16 like store biter og form de til boller. Etter heving, pensle med eggeplommemelk, dryss med mandler og perlesukker og stek i ca. 15 minutter på samme steketemperatur.
Oppskriftstips
Påskebrødet er godt egnet til å fryses.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Gjærdeig
175 mlmelk
80 gsmør
500 ghvetemel
42 ggjær fersk
100 gsukker
1,5 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet sitronskall fra en sitron, eventuelt appelsin
1egg str. M
1eggehvite str. M
ca. 100 grosiner om ønskelig
Dekor
1eggeplomme str. M
1 ssmelk
1 poseDr. Oetker Mandelflak (50 gram)
perlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)
1

Forberedelse

Varm opp melken og smelt smøret i melken. La melken avkjøles litt før den tilsettes deigen.

2

Gjærdeig

Ha melet i en bolle og smuldre opp gjæren i melet. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra rosinene, og bland alt sammen med en kjøkkenmaskin(deigkrok) på den laveste innstillingen, og jobb deretter på den høyeste innstillingen i ca. 5 minutter for å danne en glatt deig. Elt kort inn rosinene. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til den tydelig har hevet.

3

Legg bakepapir på et stekebrett.

Elt deigen godt igjen på en lett melet arbeidsflate og del den i 3 like store biter. Rull hvert bit til en pølse (ca. 40 cm). Legg deigpølsene på stekebrettet og flett til en flette. Dekk til fletten og la den heve til den er tydelig større. 

Forvarm stekeoven, over- undervarme ca.180 °C, eventuelt varm luft ca.160 °C

4

Pisk eggeplommen med melk og pensle fletten. Dryss med mandler og perlesukker. Stek i nedre tredjedel av ovnen i ca. 30 minutter. 

La påskebrødet avkjøles på en bakerist uten bakepapir.

Oppskriftstips

  • Deigen kan lages kvelden før: Tilbered gjærdeigen med kalde ingredienser, men med margarin eller annet mykt fett. Ha deigen i en bolle dekket med plastfolie i kjøleskap over natten. Elt deigen om morgenen og form den til en flette som beskrevet i oppskriften, la den heve og stek.
  • Påskebrødet kan også lages som rundstykker: del deigen i 16 like store biter og form de til boller. Etter heving, pensle med eggeplommemelk, dryss med mandler og perlesukker og stek i ca. 15 minutter på samme steketemperatur.
  • Påskebrødet er godt egnet til å fryses.