Skip to main content
recipe hero image

Flettet Påskebrød

ca. 20 skiver
Middels
40 minutter
Søt gjærbakst med sitron, rosiner og mandler
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Deigen kan lages kvelden før: Tilbered gjærdeigen med kalde ingredienser, men med margarin eller annet mykt fett. Ha deigen i en bolle dekket med plastfolie i kjøleskap over natten. Elt deigen om morgenen og form den til en flette som beskrevet i oppskriften, la den heve og stek.
Oppskriftstips
Påskebrødet kan også lages som rundstykker: del deigen i 16 like store biter og form de til boller. Etter heving, pensle med eggeplommemelk, dryss med mandler og perlesukker og stek i ca. 15 minutter på samme steketemperatur.
Oppskriftstips
Påskebrødet er godt egnet til å fryses.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer