Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Frosting og icing til cupcakes

Kort innføring og flere oppskrifter.

om 12 stykker

Middels 20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Frosting og icing til cupcakes

preparation

Tilberedning

Frosting

Frosting er en myk og kremet topping som smaker fantastisk på cupcakes. Smaken er ofte litt søtsyrlig med kremost i oppskriften. Cupcakes med frosting bør alltid oppbevares i kjøleskap. Ta ut kakene av kjøleskapet noen minutter før servering, så frostingen blir myk og god.

Icing

Icing eller kristyr er en smidig sukkermasse basert på eggehvite. Eggehviten gir blank og skinnende overflate. Om man skal ha på dekorasjonsstrøssel eller figurer på en cupcake med icing, bør man dekorere den så snart man har hatt på icing ettersom den stivner raskt.

Glasur

Glasur lages av melis og væske, som vann, kaffe, saft eller presset sitrusfrukt. Glasuren stivner ikke like mye som icing.

Oppskriftene nedenfor er beregnet for ca. 12 cupcakes, avhengig av hvor mye man vil ha på hver kake. Bruk sprøytepose eller kniv når du dekorerer cupcakes.

Lykke til!

1

Vaniljefrosting

Ingredienser: 250 g melis, 1/2 - 1 ts vaniljeessens, 75 g smør, ca. 2 ss melk, konditorfarge etter eget valg.

Tilberedning: Bland melis og vaniljeessens, og smuldre smøret i blandingen. Visp til å begynne med på lav hastighet, og tilsett melken litt om gangen. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

2

Sjokoladefrosting

Ingredienser: 250 g melis, 25 g kakao, 75 g smør, ca. 2 ss melk

Tilberedning: Bland melis og kakao, og smuldre smøret i blandingen. Visp først på laveste hastighet, og tilsett melken litt av gangen. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

3

Frosting med kremost

Ingredienser: 300 g melis, 50 g smør, 250 g kald kremost, tilsett eventuelt konditorfarge etter eget valg, eller rom- eller mandelessens.

Tilberedning: Visp melis og smør sammen på lav hastighet. Tilsett kremost, og visp til å begynne med på laveste hastighet. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

4

Royal icing (eller glasur med eggehvite)

Ingredienser: 4 eggehviter, 2 ts sitronsaft, 5,5 dl melis, evt. konditorfarge

Tilberedning: Visp sammen eggehviter og sitronsaft. Tilsett evt. konditorfarge og melis. Rør sammen til en glatt krem. Denne icingen bør brukes rett etter at den er laget, eller bør den oppbevares i en lufttett beholder. Icingen blir hard når den utsettes for luft.