Frosting og icing til cupcakes

Kort innføring og flere oppskrifter.

ca. 12 stykker

Middels 20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Frosting og icing til cupcakes

preparation

Tilberedning

Frosting

Frosting er en myk og kremet topping som smaker fantastisk på cupcakes. Smaken er ofte litt søtsyrlig med kremost i oppskriften. Cupcakes med frosting bør alltid oppbevares i kjøleskap. Ta ut kakene av kjøleskapet noen minutter før servering, så frostingen blir myk og god.

Icing

Icing eller kristyr er en smidig sukkermasse basert på eggehvite. Eggehviten gir blank og skinnende overflate. Om man skal ha på dekorasjonsstrøssel eller figurer på en cupcake med icing, bør man dekorere den så snart man har hatt på icing ettersom den stivner raskt.

Glasur

Glasur lages av melis og væske, som vann, kaffe, saft eller presset sitrusfrukt. Glasuren stivner ikke like mye som icing.

Oppskriftene nedenfor er beregnet for ca. 12 cupcakes, avhengig av hvor mye man vil ha på hver kake. Bruk sprøytepose eller kniv når du dekorerer cupcakes.

Lykke til!

1

Vaniljefrosting

Ingredienser: 250 g melis, 1/2 - 1 ts vaniljeessens, 75 g smør, ca. 2 ss melk, konditorfarge etter eget valg.

Tilberedning: Bland melis og vaniljeessens, og smuldre smøret i blandingen. Visp til å begynne med på lav hastighet, og tilsett melken litt om gangen. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

2

Sjokoladefrosting

Ingredienser: 250 g melis, 25 g kakao, 75 g smør, ca. 2 ss melk

Tilberedning: Bland melis og kakao, og smuldre smøret i blandingen. Visp først på laveste hastighet, og tilsett melken litt av gangen. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

3

Frosting med kremost

Ingredienser: 300 g melis, 50 g smør, 250 g kald kremost, tilsett eventuelt konditorfarge etter eget valg, eller rom- eller mandelessens.

Tilberedning: Visp melis og smør sammen på lav hastighet. Tilsett kremost, og visp til å begynne med på laveste hastighet. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.

4

Royal icing (eller glasur med eggehvite)

Ingredienser: 4 eggehviter, 2 ts sitronsaft, 5,5 dl melis, evt. konditorfarge

Tilberedning: Visp sammen eggehviter og sitronsaft. Tilsett evt. konditorfarge og melis. Rør sammen til en glatt krem. Denne icingen bør brukes rett etter at den er laget, eller bør den oppbevares i en lufttett beholder. Icingen blir hard når den utsettes for luft.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei