Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fylte jordbærmuffins

En smak av sommer.

om 12 - 16 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fylte jordbærmuffins

Muffinsdeig:

150 g smør mykt
150 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
3 egg
0,5 dl melk
225 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Muffinsformer Kulør

Jordbærkrem:

2,5 dl fløte
150 g melis
250 g jordbær
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Muffinsdeig

Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Visp i eggene et om gangen. Rør melk inn i deigen og tilsett hvetemel og bakepulver. Rør deigen sammen og fordel den i muffinsformene. Stek kakene i 20-25 minutter på 175ºC. La kakene avkjøles helt.

2

Jordbærkrem

Skyll og rens bærene og skjær dem i små biter. Visp fløten til krem, og vend jordbærene i. Smak til med litt melis.

3

Pynt

Skjær toppen av muffinsene og lag en fordypning i dem ved å ta vekk litt av muffinsene med en skje. Fordel jordbærkremen i muffinsene, og legg på muffinstoppene igjen. Bland den resterende melisen med litt vann og rød konditorfarge, overtrekk lokket med rød melis og pynt med jordbær.