Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Hjertekake

Sjarmerende kake med krem i tre smaker.

ca. 6 - 8 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hjertekake

Flatt sukkerbrød til en plate:

3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
0,75 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

5 dl Q-Meieriene kremfløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
2 - 3 ss jordbærsyltetøy
50 g sjokolade
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 pose Dr. Oetker Geléhjerter

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Lag to sukkerbrød, oppskriften er til ett sukkerbrød.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle, og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Stryk røren ut på en stekeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 

Stek på 210 grader i 5-7 minutter. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. 

2

Montering og dekorering

Skjær ut en sjablong/ bruk en hjerteutstikker og lag tre hjerter ut av de to sukkerbrødene.

Pisk kremfløte med Cream Fix og fordel kremen i tre skåler. I de forskjellige skålene røres henholdsvis 2-3 ss syltetøy, 50 gram smeltet sjokolade og  1 ts vaniljepasta. Fordel kremene i sprøyteposer med stor rund tipp. 

Monter kaken med å sprøyte sjokoladekrem på nederste bunn, legg på en bunn og sprøyt på jordbærkremen. Til slutt legges siste lag , og vaniljekremen sprøytes på. Dekorer med gelehjerter på toppen.